Made by ŠKODA Design: jääkiekon MM-kisojen arvokkaimman pelaajan palkinto

30. toukokuuta 2022. Suomi voitti kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) järjestämät jääkiekon 86. maailmanmestaruuskisat. Tampereella pelatussa finaaliottelussa Suomi kukisti Kanadan maalein 4-3. Tšekin joukkue sijoittui kolmanneksi ja palautti siten pronssimitaleilla Tšekin tasavallan mitalikantaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Suomen Juho Olkinuora sai kunnian tulla valituksi kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Henkilöstöresursseista ja yrityskult-tuurista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Maren Gräf luovutti finaaliottelun jälkeisessä palkintoseremoniassa hänelle ŠKODA Designin suunnitteleman böömiläisestä kristal-lista valmistetun palkintopokaalin.
ŠKODA AUTO

Jännittävät, 13.‒29. toukokuuta pelatut kisat saivat arvoisensa huipentuman Suomen kotiyleisön edessä pelatussa finaalissa: Suomi löi Kanadan maalein 4‒3 ja voitti jääkiekon 86. maailmanmestaruuskisat. Tšekin joukkue sijoittui kolmanneksi ja palautti siten pronssimitaleilla Škodan kotimaan mitalikantaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Suomen joukkueen maalivahtina pelasi kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Juho Olkinuora. Finaaliottelun jälkeen palkintoseremoniassa henkilöstöresursseista ja yrityskulttuurista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Maren Gräf luovutti hänelle ŠKODA Designin suunnitteleman kristallipalkintopokaalin. ŠKODA AUTON sisätilamuotoilun johtaja Peter Olah haki pokaalin kristallinhiontaan inspiraation luistimista jään pintaan jäävistä jäljistä. Veistoksellisessa pokaalissa yhdistyvät tasapainoiset mittasuhteet, jääkiekon dynaamisuus ja energisyys sekä nykyisten ŠKODA-automallien tunteita herättävä muotoilu. Viisi kiloa painava, 35 cm korkea ja 22 cm leveä pokaali puhallettiin muotissa ennen kristallihiontaa.

Kisojen pääyhteistyökumppanina ŠKODA AUTO jälleen kerran toimitti kisaorganisaation käyttöön autokaluston: 45 autoa, joista 15 oli täyssähköisiä ENYAQ COUPÉ RS iV -katumaasturicoupéja. Kisajärjestäjien käytössä oli myös 30 kappaletta SUPERB iV- ja KODIAQ-malleja.

Autoyhteistyön lisäksi ŠKODA oli myös kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF-kisasovelluksen yhteistyökumppani. Tämä sovellus välitti jääkiekkofaneille tärkeitä tietoja kisoista ja otteluista, mukaan lukien tulokset, tilastot ja maalihälytykset.

ŠKODA AUTO on ollut tiiviisti mukana kansainvälisessä jääkiekossa MM-kisojen sponsorina nyt jo 30 vuoden ajan. ŠKODA AUTO osallistui jääkiekon MM-kisojen sponsorointiin ensimmäisen kerran 1992, tuolloin autokalustoyhteistyökumppanina, ja sitten vuotta myöhemmin virallisena pääsponsorina. Vuonna 2017 ŠKODA pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisimpään jatkuneella pääsponsoroinnilla.