24.4.2020
ŠKODA ajaa apuun poikkeustilanteen keskellä: autoja veloituksetta hyvään tarkoitukseen Vastuullisuus

ŠKODA ja Helkama-Auto Oy haluavat auttaa suomalaisia pandemian keskellä tarjoamalla joukon autoja hyvään tarkoitukseen poikkeustilanteen ajaksi. Autoja voivat hakea veloituksetta käyttöönsä avuntarjoajat, jotka tarvitsevat autoa auttaakseen muita.

Škodan ajankohtaiseen vastuullisuusteemaan liittyvän valtakunnallisen kampanjan taustalla on ajatus yhdistää auttajat ja avunsaajat mahdollisimman turvallisesti sekä helpottaa poikkeustilanteen aiheuttamia haasteita. Suomessa on nyt lukuisia ihmisryhmiä, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Samalla meillä riittää ihmisiä ja yhteisöjä, jotka haluavat ja voivat auttaa.

– Koska moni on nyt vaikeassa tilanteessa, autosta voi olla suuri apu. Auton avulla on esimerkiksi helpompi auttaa eristyksissä olevia vanhuksia. Kätevästi saatavilla oleva auto tuo monet palvelut, tuotteet ja tuen niitä tarvitseville kotiovelle asti, Škodaa maahantuovan Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela sanoo.

Škoda tarvitsee autoa hakevalta taholta selkeät perustelut auton tarpeelle sekä sitoumuksen siitä, että auto tulee esitettyyn hyvään tarkoitukseen sen lainauksen ajaksi. Autoja on rajallinen määrä, ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijan tarvitsee maksaa auton lainasta vain polttoainekulut.

Helsingissä ollaan jo liikkeellä

Kampanja on ottanut jo ensiaskeleensa maaliskuun lopulla pääkaupunkiseudulla, jossa Škoda tarjoaa autoja ikäihmisten auttamiseksi syntyneen Helsinki-avun käyttöön. Helsinki-apu on suunnattu kaikille yli 70-vuotialle helsinkiläisille, jotka tarvitsevat apua arkeen ja asiointiin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Avun piirissä on noin 80 000 kaupunkilaista.

Helsinki-avun nimiin teipatut valkoiset Scalat näkyvät nyt kaupungin katukuvassa hyvällä asialla.

– Olemme iloisia voidessamme olla mukana tärkeän toiminnan tukena, jotta mahdollisimman moni saisi turvallisesti apua arkeensa, Škodan viestintäpäällikkö Kari Aalo kommentoi.

Jatkossa avun kohteena on koko maa. – Tärkeintä on, ettei kukaan jää yksin ja apu löytää varmasti tiensä perille, Aalo summaa.

Laina-autoja voi hakea käyttöönsä osoitteessa: skoda.fi/apuatarvitseville

LUE MYÖS: