Alaskan kaupunki muutti nimensä ŠKODA-katumaasturin mukaan

Kodiakin kaupunki, joka sijaitsee samannimisellä saarella Alaskassa, muutti nimensä uuden ŠKODA-katumaasturin kunniaksi. Kodiakista tuli 6.5.2016 Kodiaq.

Maailmanlaajuisen markkinointikampanjan osana tšekkiläinen autovalmistaja ŠKODA perehtyi automallinsa nimen juuriin sekä dokumentoi yhteyden uuden ŠKODA Kodiaq -katumaasturinsa ja karhuistaan tunnetun alaskalaisen saaren välillä.

Katumaasturi on vahva kuin karhu

Suuri ja tehokas katumaasturi, jolla on suojeleva luonne, vahvat perhesiteet ja erinomaiset maasto-ominaisuudet – mikä sopisi nimeksi tälle uudelle ja tänä vuonna esiteltävälle ŠKODA-mallille? Aiheesta on esitetty paljon arvailua, mutta nyt se on virallista. Škodan uusi katumaasturi on saanut nimen, joka on vahva kuin karhu. Alkuperäiskansan kielellä Kodiaq ei tarkoita pelkästään saarta Alaskassa, vaan myös maailman suurinta ruskeakarhua.

Kodiakinkarhuja asuu noin 3 500 yksilöä Kodiakinsaarella, joka sijaitsee Alaskan etelärannikolla. Euroopasta on noin 10 tunnin lentomatka osavaltion suurimpaan kaupunkiin Anchorageen, josta on vielä 650 kilometrin matka Alaskanlahdella sijaitsevaan, suunnilleen Korsikan kokoiseen Kodiakinsaareen.

Alutiiqin kieltä kunnioittaen

Saaren kuuluisien karhujen kotipaikka Kodiak National Wildlife Refuge kattaa suurimman osan saaresta. Saaren kauneus on vertaansa vailla: jylhät vuoristot, kapeat vuonot, piilevät järvet ja valtavat metsät luovat henkeäsalpaavat maisemat. Se on ihanteellinen maasto ŠKODA Kodiaqin kaltaiselle katumaasturille – täällä auto pääsee todistamaan kykynsä, tehonsa ja sopivuutensa päivittäiseen käyttöön kaikkein ankarimmissakin olosuhteissa.

ŠKODA on perehtynyt tarkasti elämään Kodiakinsaarella ja tutkinut sen alkuperäiskansan, Alutiiqien, kieltä. He kutsuvat karhua nimellä Taq uka ’aq – nimen lopussa oleva q-kirjain on tyypillinen eläinten nimille. Ottamalla kirjaimen osaksi uuden katumaasturinsa mallinimeä, ŠKODA kunnioittaa Alutiiqin kieltä. Samalla q-kirjain antaa uudelle mallille erottuvan ja yksilöllisen nimen.

Erikoislaatuinen nimipäivä

Saaren viranomaiset antoivat tukensa Škodan markkinointikampanjalle. He myönsivät luvan ŠKODA Kodiaqin kampanjan yhteydessä eräälle erittäin epätavalliselle tapahtumalle: 6.5.2016 monet asukkaat kiinnittivät uusia nimikylttejä tienviittoihin, poliisiautoihin, paloautoihin, kalastusveneisiin ja mainostauluihin.

Jopa kaupungin virallisilla kotisivuilla k-kirjain vaihdettiin q-kirjaimeksi erikoislaatuisen nimipäivän vuoksi. Škodan kuvausryhmä dokumentoi nimeämistapahtuman ja ikuisti kaupungin väen ilon ja innokkuuden pormestarista ja sheriffistä paikallisiin metsureihin.