13.4.2021
Alex Kersten tutki ŠKODA ENYAQ iV:tä tarkemmin Ajankohtaista & Uutta

Brittiläinen toimittaja Alex Kersten perehtyi ŠKODA ENYAQ iV -täyssähkökatumaasturiin. Škodan asiantuntijoiden tuella hän antaa autosta yksityiskohtaisen arviointinsa.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA Auto

Tämä auto on aidosti monipuolinen ja jokapäiväiseen käyttöön sopiva. Niin kuuluu kiteytettynä Alex Kerstenin yksityiskohtainen arvio uudesta ŠKODA ENYAQ iV -täyssähkökatumaasturista. Kannattaa katsoa brittiläisen moottorilehtitoimittajan koko videomuotoinen testiraportti ja kuulla, mitä mieltä Kersten on ajettavuudesta, lataamisesta, täyssähkövoimalinjasta sekä auton ulkonäöstä ja sisätiloista.

Alexin jutustelu ŠKODA-asiantuntijoiden kanssa kertoo, miten nerokas ja hienostunut uusi ENYAQ iV on. Yhdessä he selostavat esimerkiksi, miten lämpöpumppu ja eNoise-äänigeneraattori toimivat, he kertovat miksi takana on rumpujarrut, ja he paljastavat monia muotoilun salaisuuksia.

Alex ei mitenkään piilottele nauttivansa autoilla ajamisesta. Nyt hän suorastaan ylistää ENYAQ iV -katumaasturin ajo-ominaisuuksia: "Tuollaiseen vääntöön jää koukkuun, suorituskyky on upea. Auto kääntyy kadunkulmissa ketterästi ja kiihtyy napakasti. Jousitus on loistava kuten jarrutkin", hän kehuu. Hän haluaa kiinnittää huomiota myös hienosti toimivaan jarrutusenergian talteenottoon, hiljaisuuteen ja erittäin mukaviin sisätiloihin, joiden kruununa on monta nerokasta yksityiskohtaa. "Heti alusta alkaen tuntuu kuin kotona olisit", Alex sanoo.

Alex Kersten piti mukavista ja käytännöllisistä sisätiloista.

Vaikka onkin perinteinen "bensamoottorimies", hän lakaisee sivuun sähköautoista usein esitetyn kritiikin: "Parhaimmillaan sen toimintamatka on jopa 520 kilometriä WLTP-standardin mukaan, eikä paikallisia CO2-päästöjä synny lainkaan. Ja lataaminen on helppoa kuin heinänteko", hän toteaa.

Lataamiseen liittyen ŠKODA tulee tarjoamaan asiakkaille latauskorttia, jolla voi maksaa lataukset yli 180 000 latausasemasta eri puolilla Eurooppaa, mukaan lukien IONITY-suurteholatausasemat.

Alexin mukaan lataaminen on helppoa kuin heinänteko.

Alex Kersten

36-vuotias autolehtitoimittaja tunnetaan Car Throttle -autojulkaisusta, joka on vuonna 2009 aloittanut YouTube-kanava. Ennen liittymistään Car Throttleen vuonna 2011 hän työskenteli monille autolehdille, mukaan lukien Autocar-lehti. Car Throttlessa hän vastaa videosisällöistä. Lontoossa asuva Alex tunnustautuu ŠKODA-faniksi. Hän aiheutti melkoisen kohun videosarjallaan 700 000 kilometriä ajetusta toisen sukupolven ŠKODA Octaviasta, jonka hän kavereidensa kanssa osti 200 punnalla. Alex esiintyy somessa nimellä @autoalex.

Lue myös:

Uusi ŠKODA ENYAQ iV lumoaa sinut 60 sekunnissa

Ajankohtaista & Uutta