29.6.2017
ARJEN ELEGANSSIA Meidän Škodamme

Heidi ja Inari Isohanni ovat Superb-faneja. ”Tiesimme heti, että tämä on meidän automme.

Tyylikäs, linjakas, virtaviivainen ja kaunis. Loistava ajaa, upea varustelu, mahtavat tilat. Heidi Isohannin on helppo keksiä uudesta Superbista ylistäviä adjektiivejä. Tästä autosta myös tytär ja puoliso tykkäävät.

TEKSTI: SARI OKKO / KUVAT: ESKO TUOMISTO

Heidi ja Mika Isohannista tuli Škoda-ihmisiä Superbia edeltäneen Yetin myötä. ”Meillä on ollut perheessä paljon erimerkkisiä autoja, mutta yksikään aiempi auto ei ole kestänyt aikaa yhtä hyvin.”

Työsuhdeautolla ajava Heidi joutui tiukan valinnan eteen, kun nelivuotiskausi neliveto-Yetin kanssa tuli täyteen. ”Työkaverit houkuttelivat kokeilemaan vaihteeksi Superbia, jota alkuun vastustin, kun ajattelin, että auto on niin iso.”

”Kun sitten istuin koeajoauton ratin taakse, tiesin heti, että tykkään. Vaikka Superb on iso ja tilava, auto oli heti alusta asti helppo saada haltuun. Kun autossa vielä oli vakiovarusteena kaikki, mitä halusin, päätös oli lopulta helppo.”

”Viimeisen valinnan vaikeuden tein automaatin ja nelivedon välillä, ja valitsin autoon automaattivaihteiston. En osannut sitä aiemmin kaivata, mutta nyt kun se on, en enää vaihtaisi pois. Lisäksi painiskelin värivalinnan kanssa, jota kävin kahden vaihtoehdon välillä: valkoinen vai musta. Tällä kertaa päädyin mustaan.”

Yhtä varustelun juhlaa

Heidi ajaa työkseen Sanoman mediamyynnin avainasiakaspäällikkönä paljon. Lisäkilometrejä karttuu 13-vuotiaan Inari-tyttären balettiharrastuksiin kuskaamisesta, ja sitäkin riittää, sillä treenejä on kuusi kertaa viikossa. Kilometrejä tulee mittariin noin 25 000 vuodessa.

Heidi arvostaa auton vakiovarusteiden runsautta. Tärkeimpiin kuuluvat webasto, navigaattori, peruutustutkat sekä äänentoistojärjestelmä. Avustimista Heidi on kuukauden ajokokemuksella ihastunut adaptiiviseen vakionopeudensäätimeen. Kokeilematta on mm. pysäköintiavustin ja tuulilasinlämmitin.

”Lisävarusteina valitsin metallivärin, kattotelineet suksiboksia varten sekä tyttären iloksi Fond-paketin, jonka ansiosta takapenkiltäkin löytyy mm. USB-liitäntä ja iPad-teline. Lisäksi autossa on paljon kivoja ominaisuuksia, jotka tekevät autoilusta entistäkin mukavampaa, kuten sähkötoiminen takaluukku ja tunnelmavalaistus.”

Heidi Isohanni ajaa noin 25 000 kilometriä vuodessa. Inarin balettiharrastus tuo töiden ohella ajoa kuusi kertaa viikossa.

Uusia ominaisuuksia

Heidi ei tunnustaudu suureksi autointoilijaksi, mutta myöntää nyt olleensa uutuudesta niin innoissaan, että on esimerkiksi jakanut kuvia Instagramissa.

”Autoa valitessa työkaverit sanoivat, että kun istut Superbissa, kaikki katsovat sinua ihaillen. Kyllä sekin ominaisuus kelpaa”, Heidi nauraa.

Myös perheen mäyräkoira Ansa (11 v) viihtyy autossa omassa pesässään, joka on pedattu takapenkin jalkatilaan. ”Siellä on juuri sellainen mäyräkoiran kokoinen paikka.”