26.5.2016
Auto kaikin maustein Meidän Škodamme

Samuli Bergströmin Superb on kuin pyörillä kulkeva olohuone, jossa viihtyy niin työmatkoilla kuin pidemmillä lomareissuilla.

Voiko autossa olla liikaa ominaisuuksia? Ei, jos Samuli Bergströmiltä kysytään. Tämä autovalinta meni kertaheitolla ihan nappiin.

Samuli Bergström on juuri palannut perheineen Kuusamon lomalta. Reilut pari viikkoa ajossa olleelle upouudelle Superbille reissu oli ikään kuin neitsytmatka.

”Pääsin kokeilemaan auton moninaisia ominaisuuksia erilaisissa ja välillä hyvinkin haastavissa olosuhteissa. Auto toimi kuin unelma ja vastasi kaikkiin odotuksiin, ellei jopa ylittänyt niitä”, Bergström sanoo.

Helppo valinta

Omron Electronics Oy:ssä teollisuusautomaation tuotemarkkinointipäällikkönä toimiva Bergström ryhtyi valitsemaan uutta työsuhdeautoa viime vuoden lopulla. Käytettävissä oli työnantajan puolesta tietty budjettiraami ja omasta takaa lista toiveita.

”Lähdin hakemaan turvallista perheautoa, jossa on hyvät tilat ja paljon ominaisuuksia. Vertailussa Škoda Superb täytti parhaiten valintakriteerit. Muut vaihtoehdot eivät tässä kokoluokassa yltäneet samalle tasolle, joten päätös oli lopulta helppo.”

Laurin&Klement -varustelu takaa sen, että ominaisuuksia ja varusteita riittää. ”Sain kaiken, mitä toivoin ja enemmänkin.”

Mitkä sisätilat!

Jo ennen Kuusamon neitsytmatkaa auto oli osoittautunut odotusten mukaiseksi, mutta vasta ensimmäisellä pitkällä matkalla Bergströmillä oli aikaa tutustua tarkemmin Superbin ominaisuuksiin.

Pakkausvaihe sujui helposti, mistä kiitos 660-litraiselle tavaratilalle. Nelihenkisen perheen varusteet mahtuivat helposti kyytiin, vaikka perheen saksanpaimenkoira Frodo varasi siitä omakseen ison osan. Myös takapenkkiläisillä oli ruhtinaalliset matkustustilat.

”Lapset olivat erityisen innoissaan panoraamakattoikkunasta ja iPad-telineestä. Kun istuu reilut kymmenen tuntia liki yhteen soittoon, niin onhan se hienoa, että autossa viihdytään. Matka tuntui sujahtavan tällä kertaa paljon nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.”

”Ihan nappivalinta”, Samuli Bergström summaa. Uusi Superb Combi 1.8 TSI L&K on vastannut kaikkiin odotuksiin.

Varusteilla on väliä

Uutuudenviehätystä tai ei, Bergström on tyytyväinen uuteen tuttavuuteen. Kuusamon reissulla pitkälle suosikkilistalle pääsivät mm. dynaaminen kaukovaloavustin, elektroninen käsijarru ja mukautuva vakionopeuden säädin – ajotuntumasta puhumattakaan.

”Tehoa ja vääntöä riittää. Auto kulkee vakaasti ja varmasti, melkein kuin itsekseen.”

Koska työ kuljettaa asiakaskäynneillä pitkin Suomea, uutta, luotettavaa ja turvallista autoa osaa arvostaa. Vuodessa kilometrejä kertyy noin 30 000. ”Yhtään ei harmita ajella viikon sisään vaikkapa Seinäjoelle, Tampereelle, Turkuun ja Lahteen.”

Kesälomalla perhe lähtee jälleen Kuusamoon. Sitäkin ajomatkaa Bergström suorastaan jo odottaa.