14.9.2016
Autokouluauto kääntää päät Meidän Škodamme

Kun Autokoulu Kulmis vaihtoi kalustoaan, taloon tuli valloittava Fabia Monte Carlo -nelikko. Koulun uusi henkilöautoarmada hurmasi heti niin opettajat kuin oppilaatkin.

Terry Andillä on autoilijana ikää tasan viikon verran. Autokoulun nuorimies suoritti vauhdikkaasti vajaassa viikossa. ”Kun ajaa 18 tuntia neljässä päivässä ja suorittaa inssin päälle, niin onhan siinä sulattelemista”, Terry hymyilee.

”Muutin kesällä Helsingistä Poriin pelaamaan lätkää Porin Ässiin, joten halusin ajokortin niin pian kuin mahdollista. Kulmiksessa saatiin hyvä ajoitus ja kaikki meni ihan nappiin.”

”Urheilijan voi olla hankala sovittaa autokoulua treeni- ja peliohjelmaan, jos mennään perinteisen aikataulun ja kaavan mukaan. Terryllä oli motivaatio ja asenne kohdillaan, joten homma toimi nopeutetulla aikataululla ihan niin kuin pitikin”, liikenneopettaja Mikko Miettinen sanoo.

Liikenneopettaja Mikko Miettinen ja Terry And istuivat kesäkuussa tiiviisti neljä päivää samassa autossa. Autokoulun Terry suoritti vauhdikkaasti vajaassa viikossa.

Rapidista Fabiaan

Uunituore ajokortti on taskussa, mutta tänään Terry ja Mikko ajelevat ihan huvikseen ja aurinkoisen kesäpäivän kunniaksi jäätelölle Seurasaareen. Siinä samassa kuski saa opettajalta pieniä ajovinkkejä ja taloudellisen ajon opetusta.

Vuonna 2009 perustettu Autokoulu Kulmis toimii kahdessa toimipisteessä Viikissä ja Myllypurossa. Autokoulukalustoa vaihdetaan kahden vuoden välein, ja ajokilometrejä kertyy yhden auton mittariin keskimäärin 60 000. Edellisellä vaihtokierroksella Miettinen koeajoi kumppaneineen ison joukon eri vaihtoehtoja.

”Tuolloin ihastuin Škodaan ja otimme kalustoon yhden Rapidin. Kävi niin, että oppilaat tykästyivät autoon ja halusivat ajaa vain sillä. Viime talvena tuttu jälleenmyyjä Arita Herttoniemestä ehdotti koko kaluston vaihtoa ja kertoi tulossa olevasta Fabia Monte Carlosta. Siitä se sitten taas lähti”, Miettinen kertoo.

Mukava työpaikka

Sekä opettaja että oppilas ovat tyytyväisiä näyttävään, kirkkaanpunaiseen, lasikattoiseen ja ajo-ominaisuuksiltaan kiitettävään menopeliinsä. ”Kyllä tämä päät kääntää”, Miettinen tuumii.

”Hieno auto, helppo kytkin, hyvät lisävarusteet ja mahtavat sporttipenkit. Tosi nasta ajaa”, And summaa.

Miettiselle auto on työpaikka, joten autossa pitää viihtyä ja siellä pitää jaksaa istua. ”Tärkeitä asioita ovat mukavuuden ja hyvän ajettavuuden lisäksi myös varmuus, toimivuus, luotettavuus ja hyvät huoltopalvelut.”

Opettaja ja oppilas ovat jätskinsä ansainneet. Ja niin kuin liikenteessä, Fabia Monte Carlo kääntää päät myös Seurasaaren sillan kupeessa.

Terry And on pelannut jääkiekkoa nelivuotiaasta asti. Unelmana on pelata jonain päivänä jääkiekkoa NHL:ssä.

Autokoulu Kulmiksen Viikin toimipiste on ostoskeskuksessa, jonka katolle kokoontuu koulun koko henkilöautolaivasto: neljä samanlaista Fabia Monte Carloa.

Teksti: Sari Okko
Kuvat: Esko Tuomisto