9.12.2020
Autotoimittajat tapasivat ENYAQ iV:n Ajankohtaista & Uutta

Autotoimittajat pääsivät tutustumaan täyssähkö-katumaasturi ŠKODA ENYAQ iV -uutuuteen ensimmäisten joukossa Helsingissä. Tässä tulevat ensikommentit.

ENYAQ iV saapui Helsinkiin tiistaina 8.12. ja asettui vuorokaudeksi sekä Kämp Galleriaan että Hotelli Kämpin edustalle Kluuvikadulle. Odotettu uutuusmalli otettiin mielenkiinnolla vastaan.

Ilmeisen odotettu uutuus

”Onko tässä ensi vuoden myyntiveturi? ENYAQ iV:hen on ladattu kovat odotukset”, Ilta-Sanomien toimittaja Kari Ylänne pohtii.

Lehden mukaan ENYAQ iV on ilmeisen odotettu uutuus. Suurta kiinnostusta voi perustella ensinnäkin sillä, että ennakkovaranneita on paljon. Toinen kovia myyntiodotuksia tukeva seikka on sähköautokaupalle asetetut suuren odotusarvot vuonna 2021.

Vuoden kuumin uutuus

”Vuoden kuumin sähköautouutuus vieraili Helsingin ytimessä”, Iltalehden toimittaja Pentti J. Rönkkö kirjoittaa. Ensitapaaminen tekee vaikutuksen.

”Nopea tutustuminen autoon paljasti, että Enyaqin matkustamossa on aimo annos premiumia. Yleisvaikutelma oli suorastaan ylellinen. Pakko sanoa, että olin vaikuttunut auton antamasta ensitunnelmasta.”

Vaikuttava ilmestys

”ŠKODA ENYAQ iV ensiesittelyssä – ensi vuoden sähköinen myyntitykki?”, Autotallin toimittaja Teemu Granström tuumii.

”ENYAQ iV tulee vetoamaan todennäköisesti myös sellaiseen ostajakuntaan, joka ei ole tähän mennessä tšekkimerkin suuntaan juuri vilkuillut. Enyaq on niin sisältä kuin ulkoa selvästi samaa perhettä esimerkiksi uuden Octavian kanssa, mutta toisaalta sähkö-Škodasta löytyy myös aivan uudenlaista luonteikkuutta. Tämän auton ostamisen voi perustella helposti niin tunne- kuin järkisyillä.”

Laatuvaikutelma korkealla

”Škodan odotettu sähkökatumaasturi debytoi Suomessa. Enyaqissa on paljon Superbin tai Škodan suuren Kodiaq-katumaasturin ulkonäköä, mutta korimalli on selvästi sitä matalampi. Maavara on 186 millimetriä”, Kauppalehden toimittaja Niko Rouhiainen kirjoittaa.

”Sisällä on paljon tilaa ja kontissakin peräti 585 litraa. Sisustan materiaalit ja tuntuma ovat varsin korkealla tasolla, mitä edistää peräti 13-tuumainen tietoviihdenäyttö.”

Tilaa ja käytettävyyttä

”ŠKODA ENYAQ iV edustaa valmistajansa perinteisiä arvoja – tilaa ja käytettävyyttä kohtuullisella kustannuksella”, Teknavin verkkotuottaja Mikko Autio kirjoittaa.

”Takapenkillä on ruhtinaalliset tilat ja ensitutustumiselle myös istuimen muotoilu vakuuttaa. Se tarjoaa hyvän tuen 180-senttiselle joka suuntaan ja istuma-asento on miellyttävän rento. Tunnelma on lähes edustusautomainen. Reilujen takatilojen lisäksi myös tavaratilaa on tarjolla reippaasti.”