28.6.2024
Autotoimittajien koeajossa uudistettu Octavia Škoda mediassa

Suursuosikki Škoda Octavia uudistui ja pääsi heti tuoreeltaan autotoimittajien koeajoon. Tutustu maistiaisiin ja ensivaikutelmiin.

Kooste Sari Okko, Kuvat Škoda Auto

"Suosikki rullaa hullun lailla"

Moottori-lehden toimittaja Tuomas Rajala koeajoi uudistetun suomalaisten ikisuosikin Octavia 1.5 TSI SportLine-mallin. Koeajo tarjosi melkoisen yllätyksen, mikä liittyi vapaalla rullaamiseen.

"Olen ajanut työurallani kohtuullisen kattavan määrän kilometrejä ja erilaisia autoja, mutta kertaakaan aiemmin ei ole tullut ohitettua autoa vapaalla rullauksella", Rajala kirjoittaa.

Kiitosta tuli rullaamisen ohella erityisesti ehjästä kokonaisuudesta, hinnan ja laadun suhteesta sekä SportLine-alustasta.

Lue koko juttu Moottorista

Luotettavaa ja miellyttävää menoa

"Octavian päivitetyssä mallistossa eniten ostajien mielenkiintoa herättänee farkkumalli ja tehokkaampi kevythybridi. Koeajoautojen rivistä Octavia Combi 1.5 TSI eTEC osuu siihen saumaan. Terhakka 150-heppainen farkku on varustetasoltaan SportLine.", Keskisuomalaisen toimittaja Mervi Varonen kirjoittaa.

"Ohjaamossa tunnelma on tuttua Octaviaa, mutta päivitysten luuta on heilunut kojelaudassakin." "Ajokokemus on taattua Octaviaa, meno on luotettavaa ja miellyttävää."

Lue koko juttu Keskisuomalaisesta (maksullinen)

Onko tässä automaailman paras rullaaja?

Näin otsikoi Iltalehden autotoimittaja Arttu Toivonen. Koeajossa oli "SportLine-varusteltu 1,5-litrainen TSI-moottorinen ja DSG-vaihteistolla varustettu luiskaperä-Octavia".

"Oikeastaan asia, mihin eniten tuli kiinnitettyä oli Octavian huikeat rullausominaisuudet. Järjestelmä nimittäin sammuttelee bensiinimoottoria todella taajaan, kun kaasupoljin nostetaan. Auto vaihtaa noissa kohdissa myös vapaalle, mikä mahdollistaa pitkään ajelun ikään kuin mäkiautona."

Muutakin huimaa matkalla koettiin. Lue koko juttu Iltalehdestä

Kaikkiaan edellisestä tervöitetty tapaus

"Octavian keski-iän kasvojenkohotuksessa ei ole mitään dramaattista. Itse auto on silti parantunut", Ilta-Sanomien toimittaja Tommi Lempinen kirjoittaa.

Lempisen mielestä "harva automalli kiteyttää valmistajansa hengen niin hyvin kuin Octavia. Auto on kaikin puolin asiallinen, hötkyilemätön ja rauhallisen tavallinen, mutta silti riittävän nykyaikainen."

"Kaikkiaan uutta Octaviaa voi kuvailla edellisestä hiukan terävöitetyksi tapaukseksi, joka tekee kaiken, mihin se on suunniteltukin. Ja vieläpä varsin hyvin."

Lue koko juttu Ilta-Sanomista

Houkutteleva hinnan ja laadun yhdistelmä

"Octavia on Škodan myydyin automalli seitsemän miljoonan yksikön kappalemäärällä. Nyt on aika pienelle päivitykselle." Tšekkiläinen tarjoaa Moottori-lehden Tuomas Rajalan mukaan "edelleen houkuttelevan hinnan ja laadun yhdistelmän".

Koajossa oli Octavian SportLine-malliversio. "Kyseessä on sporttisuuden ja mukavuuden hieno liitto."

Lue koko juttu Moottorista

Rakenna Škoda Rakenna verkossa juuri sinulle sopiva Škoda Rakenna nyt
Tilaa uutiskirje Kuule ensimmäisten joukossa uusimmat Škoda-uutiset Tilaa

Lue myös nämä

Huoleton, uudenveroinen auto kiinteillä kuluilla? Škodan Joustava tarjoaa modernia autonvuokrausta

Ajankohtaista & Uutta

Välähdyksiä tulevasta Škoda Elroqista – katso video

Ajankohtaista & Uutta

Kaikkien aikojen Kodiaq

Ajankohtaista & Uutta