#beat SKODAACES – ŠKODA Motorsport eChallengessa vuorossa Australian-ralli

Mladá Boleslav Ensiesittelyssään suuren suosion saavuttanut ŠKODA Motorsport eChallenge jatkuu virtuaalisella Australian-rallilla (20.‒24.5.2020). Hashtagia #beatSKODAACES seuraamalla rallifanit eri puolilta maailmaa saavat jälleen ajaa virtuaalisella ŠKODA FABIA Rally2 evo -ralliautolla kilpaa rallitähtiä vastaan.

ŠKODA Motorsport eChallenge on ollut menestys heti alusta alkaen. Toisiaan vastaan ajoi kilpaa noin 3900 pelaajaa, ja mukana puikottivat myös TGS Worldwide -tiimin Ralli SM1-sarjassa ajava Emil Lindholm (Suomi), vuoden 2017 WRC2-luokan maailmanmestari Pontus Tidemand (Ruotsi), Euroopan rallimestari (ERC1) Chris Ingram (Saksa), Slovakian rallimestari Martin Koči (Slovakia) ja nouseva tähti Oliver Solberg (Ruotsi) sekä Škodan e-game-lähettiläs Petr Semerád (Tšekki). Vaikka aidoilla rallitähdillä ja mestareilla ei (toistaiseksi) ollut jakoa e-sportsin erikoistaitajia vastaan, myös ammattikuljettajilla oli hauskaa. Suurin osa pelaajista oli Ranskasta, Tšekistä, Espanjasta ja Italiasta. Virtuaaliseen rallinajoon osallistui pelaajia myös Yhdysvalloista. Rallikilpailusta koostettu sisältö saavutti sosiaalisessa mediassa yli 2,5 miljoonaa ŠKODA Motorsport -fania.

Seuraava ŠKODA Motorsport eChallenge -tapahtuma on virtuaalinen Australian-ralli (20.‒24.5.2020). ŠKODA Motorsportin tuella ajavalla nuorella Oliver Solbergilla (Ruotsi) oli huonoa onnea ensimmäisessä ŠKODA Motorsport eChallengessa, kun internetvika aiheutti "keskeytyksen", mutta hän ehti silti jo näyttää virtuaalisen nopeutensa ja on nyt entistä motivoituneempi ajamaan kilpaa. Mikołaj Marczyk (Puola), joka viime kaudella voitti aidon rallin Puolan mestaruuden ŠKODA FABIA Rally2 evo -autolla, ajoi rohkeasti ensimmäisessä virtuaaliosakilpailussa ja sijoittui yhteistuloksissa kymmenenneksi. Nyt hän on jo valmistautumassa virtuaaliseen Australian-ralliin. Rallin Belgian mestaruussarjassa kaudella 2019 kolmanneksi ajanut Sébastien Bedoret ottaa nyt vastaan virtuaalirallin haasteen.

Online-rallli on jälleen avoinna viiden päivän ajan kaikille rekisteröityneille DiRT-pelaajille ( suora linkki tästä ). https://dirtrally2.com/clubs/club/295041, club name: SKODA ECHALLENGE). Virtuaalisen rallikisan pelinä on DiRT Rally 2.0. Se on Codemastersin kehittämä ja julkaisema rallipeli, joka toimii kaikissa tärkeimmissä pelikonsoleissa kuten PlayStation®4 ja Xbox One®. DiRT Rally 2.0 pyörii myös Microsoft Windows® -käyttöjärjestelmässä.

Kuten oikeissakin ralleissa, kilpailijat voivat saada neuvoja ŠKODA Motorsportin insinööreiltä ŠKODA FABIA Rally2 evo -ralliautonsa setupin tekemiseen. Virtuaaliset testiajot jätetään tekemättä; niiden sijaan kisapelaajat löytävät autoon suositellun setupin suoraan tästä linkistä (https://skoda-ms.s3.amazonaws.com/2020/04/Recommended-set-up-1.pdf). Pelinä DiRT Rally 2.0 on erittäin realistinen, joten suositellut säädöt eivät ole niinkään kaukana todellisista, vaikka monet arvot ja säätöalueet poikkeavatkin. Niissä ei ole rajoja kunkin kilpailijan omille ideoille.

ŠKODA Motorsport eChallengen vaiheista viestitään ŠKODA Motorsportin sosiaalisen median alustoilla hashtagilla #BEATSKODAACES. Jokaisesta virtuaalirallin osakilpailusta julkaistaan video, jolla kerrotaan myös ŠKODA Motorsport -pelilähettilään tunnelmat kisan jälkeen.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki