BMX Racing Cupin finaali 26.9. Helsingin Kivikossa

Kivikon Pyöräkrossiparkissa on luvassa toimintaa kaiken ikäisille, kun BMX:stä innostuneet perheet valtaavat Pyöräkrossiparkin. Tervetuloa mukaan!
TEKSTI Ilkka Tittonen | KUVAT Krister Majander

Sääennuste lupaa lauantaille aurinkoista keliä, joten luvassa on ikimuistoinen ja hauska kisapäivä. Ennen varsinaista kisaa ohjelmassa käydään leikkimielinen kilpailu uraansa aloitteleville BMX-taitureille ilman tuloslaskentaa.

Kilpailu alkaa klo 13.30 ja finaalit ajetaan reilua tuntia myöhemmin. Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!

Mukana menossa myös ŠKODA

Škoda on Suomen Pyöräilyn pitkäaikainen yhteistyökumppani ja mukana maantiepyöräilyn kärkituotteena tunnetun ŠKODA Cycling Cupin ohella myös BMX Racingissä, trialissa, ratapyöräilyssä, Cyclocrossissa sekä parapyöräilyssä.

Kivikon Pyöräkrossiparkin BMX-kisoissa nähdään lauantaina 26.9. fiilistä ja onnistumisen riemua.

• BMX Racing eli polkupyörämotocross on teknisesti ajajaa haastava polkupyöräilyn sprinttilaji, jota harrastetaan varta vasten lajille tehdyillä radoilla.

• Radat sisältävät lähtöportin jopa kahdeksalle kuljettajalle, useita suoria kumpuineen, hyppyjä sekä kallistettuja kaarteita.

• BMX Racing on hyvin perhekeskeistä. Harrastajien ikähaitari on 2 vuodesta 70 vuoteen ja ylikin. Ammattiajajien ikähaarukka on 18–40 vuotta.

• BMX Racing on ollut olympialajina vuoden 2008 Pekingin Olympialaisista lähtien.

• BMX Racingin seuraaminen on jännittävää ja nopeatempoista.

Lähde: Suomen Pyöräily, lue lisää: pyoraily.fi