Brittiläinen Auto Express -lehti valitsi ŠKODA Octavian vuoden 2020 uudeksi autoksi

Mladá Boleslav ja Milton Keynes Täysin uusi neljännen sukupolven ŠKODA OCTAVIA puhdisti palkintopöydän brittiläisen Auto Express -lehden vuoden 2020 uusien autojen valinnoissa. OCTAVIA voitti kaksi sarjaa ja vuoden auto -tittelin. OCTAVIA voitti koko joukon korkeatasoisia uutuusmallikilpailijoitaan selvällä erolla yltäen kärkisijoille jokaisessa sarjassa, jossa se oli mukana.

› Uusi ŠKODA OCTAVIA voitti sarjat paras kompaktikokoluokan perheauto, paras farmari ja vuoden auto
› Farmareiden sarjassa ŠKODA OCTAVIA ylsi jo viidenteen peräkkäiseen voittoon
› ŠKODA SUPERB sijoittui kärkeen paras perheauto -sarjassa
› Tuomaristo kiitti erityisesti Škodan muotoilua, laatua, mukavuutta ja rahalle saatavaa vastinetta

OCTAVIA voitti kaksi sarjaa: erittäin kilpaillun kompaktikokoisten perheautojen sarjan ja farmariautojen sarjan. Farmariautosarjan voitto oli Škodalle jo viides peräkkäinen. Näin neljännen sukupolven OCTAVIA jatkoi edellisen sukupolven menestystä ja Škodan palkintosijojen ketjua.

Liftback-korimallinen OCTAVIA ei jäänyt tavaratilaltaan suuremman farmarimallisisarensa varjoon, sillä Auto Express -lehden raati valitsi sen vuoden 2020 kompaktikokoiseksi perheautoksi. OCTAVIA peri tämän sarjan voiton Scalalta, joka palkittiin samassa sarjassa vuonna 2019. Kaikissa sarjoissa, joissa uusi OCTAVIA oli mukana, se menestyi niin hyvin, että tuomaristo valitsi sen vuoden autoksi. Tämä tunnustus on yksi automaailman arvostetuimmista.

OCTAVIA ei suinkaan ollut ainut Auto Expressin tänä vuonna palkitsema ŠKODA-malli. Uudistunut SUPERB valittiin vuoden perheautoksi – saman tunnustuksen se sai vuonna 2017. Viime vuonna perusteellisesti uudistunut SUPERB nousi sarjavoittoon erityisesti entistä paremman rahalle saatavan vastineen ja uuden teknologiansa ansiosta.

Auto Express on yksi Britannian tunnetuimmista autolehdistä. Britannian automarkkinan kaikki autosegmentit kattavissa Auto Expressin 25 palkintosarjoissa painotetaan autojen jokapäiväistä erinomaisuutta.

Vuoden 2020 Auto Express -palkinnot tuskin jäävät ainoiksi neljännen sukupolven Octavian voitoiksi. Sen edeltäjämalli keräsi valmistusvuosiensa mittaan Britanniassa yli 20 merkittävää tunnuspalkintoa, joita myönsivät esimerkiksi autolehdet Auto Express, What Car? ja Car Buyer.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki