1.3.2017
CITIGO – SE EDISTYNEEMPI KAUPUNKILAINEN Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA Citigo on nyt entistäkin parempi ja käytännöllisempi arjen kumppani – tyyliä tietenkään unohtamatta.

TEKSTI: JANI KIVIRANTA / KUVAT: ESKO TUOMISTO

Škodan pienokaisen mainiot tilat matkustajille ja tavaroille ovat ennallaan, samoin erityinen yhdistelmä kaupunkiketteryyttä ja maantieajon vakautta. Korkeatasoinen turvallisuus on Škodassa myös itsestäänselvyys. Citigossa on esimerkiksi aina vakiovarusteena City Safe Drive, joka tekee kaupunkinopeuksissa automaattisesti hätäjarrutuksen, mikäli törmäys edellä ajavaan näyttää väistämättömältä.

Škodamaiseen tapaan Citigo tarjoaa ulkomittoihin nähden erinomaiset sisätilat.

Citigo on saatavana sekä 5- että 3-ovisena.

SPORT DESIGN

Artikkelin Citigo on viimeistelty olemukseltaan urheilulliseksi kaksivärisillä, 16-tuumaisilla Scorpius-kevytmetallivanteilla. Sport Design -paketti tuo olemukseen särmää katon takaosassa sijaitsevalla korinvärisellä spoilerilla sekä mustalla etuspoilerilla ja takahelman diffuusorilla.

Kaikkia Citigon uusia vaihtoehtoja pääsee tarkastelemaan niin sisältä kuin ulkoa Car Configurator -ohjelmalla Rakenna oma ŠKODA. Olisiko paras lähtökohta uutuusväri Chrystal Blue tai vaikkapa elegantti Dark Saphire? Millainen Citigo on sinun suosikkisi? Testaa ja kokeile: skoda.fi

Lisätiedot: skoda.fi

Lisää näkyvyyttä ja valovoimaa

Pimeillä taipaleilla Citigon uusista piirteistä tärkeimmäksi nousevat uudet ajovalot. Niissä on erilliset H7-polttimot sekä heijastimet lähi- ja kaukovaloille, joten valoteho on nyt aiempaakin parempi.

Uutta käytön mukavuutta tuo valoautomatiikka. Kun valokytkin on Auto-asennossa, uudet ajovaloumpioon sijoitetut LED-päivävalot syttyvät automaattisesti sytytysvirran myötä. Valaistusolosuhteiden vaatiessa Citigo vaihtaa automaattisesti päivävaloilta ajovaloille.

Uusien kaksoisheijastimillisten ajovalojen teho on entistä parempi erityisesti kaukovaloilla.

Matkan päätteeksi valot sammuvat edelleen automaattisesti. Kuljettajan tehtäväksi jää vain kaukovalojen käyttö. Näkemistä ja käytön mukavuutta lisää niin ikään sadetunnistin, joka ohjaa lasinpyyhkimien toimintaa automaattisesti tarpeen mukaan vapauttaen kuljettajan pyyhkijöiden käytöltä.

Dynamic-varustetasossa vakiona oleva automaattinen ilmastointi Climatronic huolehtii miellyttävästä matkustamoilmastosta ilman säätötarvetta. Sateisella säällä pysyy kuivana myös ulkona, sillä etumatkustajan istuimen alla on sateenvarjo käsillä kätevässä telineessä.

Nerokasta tietoviihdettä

Vakiona tai lisävarusteena saatava uusi ja kookas Maxi DOT -monitoiminäyttö välittää autosta olennaista informaatiota. Täysin uuteen, värinäytöllä varustettuun Swing-soittimeen kuuluvat monipuoliset ulkoisten laitteiden liitettävyysmahdollisuudet: Bluetooth ja SD-korttipaikka sekä Aux-in- ja USB-liitännät.

Tietoviihdejärjestelmän ominaisuuksia voi laajentaa nerokkaalla tavalla. Android- ja iOS -älypuhelimiin ladattava Move&Fun-sovelluskokonaisuus integroi puhelimen osaksi autoa. Se sisältää monien ominaisuuksien ohella esimerkiksi navigaattorin ja ajon polttoainetalouteen keskittyvän Drive Green -sovelluksen. Uuden Move&Funin ansiosta ohjelmalähteitä (puhelimen muisti, SD, Aux ja radio) sekä ajotietokonetta voi käyttää puhelimen kosketusnäytöltä.

Yksi Move&Funin fiksuista puolista on kuljettajan oman älypuhelimen hyödyntäminen, minkä ansiosta se on hyvin kohtuuhintainen. Mikäli navigointitarve kohteeseen jatkuu vielä pysäköinnin jälkeen, otat vain puhelimen kojelaudan päällä sijaitsevasta telineestä mukaasi ja Move&Fun opastaa katkeamatta perille myös jalkaisin.

Move&Fun hyödyntää käyttäjän omaa älypuhelinta integroiden sen Bluetooth-yhteydellä osaksi auton järjestelmää. Puhelimen kosketusnäytöllä voi käyttää joitakin auton toimintoja, kuten radiota. Homma toimii myös toisin päin eli soittimen painikkeilla voi käyttää puhelimeen asennetun Move&Funin toimintoja.

Runsas tyylivalikoima

Hyvää ei tarvitse muuttaa, mutta sitä voi aina parantaa. Uusien ajovalojen ohella Citigon takaosan ilmettä on terävöitetty. Style- ja Dynamic -varustasoissa takavalot ovat kevyesti tummennetut, mikä tuo kokonaisuuteen lisäsäväyksen urheilullisuutta.

Auton voi viimeistellä olemukseltaan urheilulliseksi esimerkiksi kaksivärisillä ja 16-tuumaisilla Scorpius-kevytmetallivanteilla sekä Sport Design -paketilla. Toinen näyttävä tapa yksilöidä Citigo on uusi väripaketti, jossa katon ja sivupeilien kotelojen väriksi voi valinta mustan tai valkoisen.

Unohtaa ei sovi myöskään Citigon näyttäviä teippisarjoja tai sisätilojen poikkeuksellisen runsasta tyylivalikoimaa. Valittavana on musta ja beige sisustusvaihtoehto sekä tumman urheilullinen Dynamic-sisustus. Kokonaisuuden viimeistelee kojelaudan koristepaneeli, jonka värivaihtoehdot ovat beige, hopea, kiiltävä valkoinen sekä kiiltävä tai matta musta.