27.3.2022
Climatronic Air Care puhdistaa auton sisäilmaa – tutustu toimintoon Ajankohtaista & Uutta

Kun Air Care -toiminto on kytketty päälle, se puhdistaa auton sisäilmaa tehokkaasti hyödyntämällä monikerroksista sisäilman suodatusta.

Air Care -toiminnolla varustettu Climatronic-automaatti-ilmastointi vähentää tehokkaasti pienhiukkasten, kuten pölyn ja siitepölyn, määrää ŠKODA-autojen sisätilassa. Kun tunnistin havaitsee suuria haitta-ainepitoisuuksia, järjestelmä kytkee sisäilmankierron automaattisesti päälle.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA AUTO

Climatronic-automaatti-ilmastointi parantaa ŠKODA-auton kuljettajan ja matkustajien mukavuutta. Ilmanlaatua valvovan AQS-järjestelmän yhteydessä Climatronic-automaatti-ilmastointi kytkee sisäilmankierron automaattisesti päälle heti, kun tunnistimet havaitsevat ulkoilmassa haitallisia pienhiukkasia. Tämän jälkeen Air Care -toiminnon tehokkaat suodattimet alkavat puhdistaa auton sisäilmaa sitomalla pienhiukkasia ja siitepölyä sekä epämiellyttäviä hajuja.

Škodan täysautomaattinen Climatronic-ilmastointijärjestelmä on saatavilla kaksialuesäätöisenä tai kolmialuesäätöisenä versiona automallin ja varustelun mukaan. Kaksialuesäätöinen järjestelmä mahdollistaa erilliset lämpötila-asetukset kuljettajalle ja etumatkustajalle. Kolmialuesäätöisen ilmastoinnin yhteydessä myös takana matkustajat voivat tehdä omat lämpötila-asetuksena erillisillä säätimillä.

Järjestelmä valvoo sisäilman laatua ja paljon muuta

Air Care -toiminto optimoi auton sisäilman laadun ja kosteuden useiden eri tunnistimien ja edistyksellisen aktiivihiilisuodattimen avulla. Sisä- ja ulkoilman lämpötilan lisäksi järjestelmä valvoo tuulilasin lämpötilaa ja suhteellista ilmankosteutta.

Ilmastoinnin kompressori kytketään tarvittaessa päälle tuulilasin huurtumisen estämiseksi, jos ulkolämpötila ei ole liian alhainen. Järjestelmä kytkee huurteenpoiston päälle, ja suuttimien puhallusilma suunnataan tuulilasia ja sivulaseja kohti. Lisäksi tuuletuksen tehoa lisätään kosteuden poistamiseksi auton sisäilmasta.

Samaan aikaan sisäilmaa kierrätetään jatkuvasti tehokkaan suodatinjärjestelmän läpi ja puhdistetaan perusteellisesti. Pienhiukkas-, aktiivihiili- ja allergeenisuodattimet keräävät hienopölyhiukkasia, nokea ja siitepölyä, minkä lisäksi ne myös sitovat epämiellyttäviä hajuja ja poistavat erilaisia allergeeneja.

Tunnistin havaitsee ilman kaasumaiset epäpuhtaudet

Monissa ŠKODA-automalleissa automaattiseen sisäkiertoon liittyvä ilmanlaatua valvova järjestelmä käyttää toiminnassaan apuna lisäsaastetunnistinta, joka havaitsee ilman kaasumaiset epäpuhtaudet kuten hiilivedyt, typen oksidit ja rikkidioksidin.

Mikäli kyseisten kaasujen pitoisuus auton sisäilmassa on suuri, ilmanotto ulkoa keskeytetään automaattisesti ja järjestelmä kytkeytyy tilapäisesti sisäkiertotilaan. Olosuhteiden parantuessa järjestelmä palaa automaattisesti takaisin raitisilmatilaan.

Air Care, AQS ja saastetunnistin ovat tarjolla OCTAVIA-, ENYAQ iV-, KAROQ-, KODIAQ- ja SUPERB-malleihin.

Climatronic-automaatti-ilmastointi on saatavilla joko vakiovarusteena tai lisävarusteena kaikkiin uusiin ŠKODA-automalleihin.