14.11.2018
Digimittaristo oman makusi mukaan Ajankohtaista & Uutta

Uusi digitaalinen mittaristo on saatavissa nyt tilattaviin Karoq-, Kodiaq-, Octavia- ja Superb -malleihin. Voit valita mittariston näyttönäkymän neljästä yksilöllisesti mukautettavissa olevasta vaihtoehdosta. Mikä olisi sinun valintasi?

Uusi 10,25-tuumainen digitaalinen näyttö korvaa perinteisen mittariston. Voit itse määrittää digitaalisen mittariston näkymän monitoimiohjauspyörän vierityspainikkeen avulla sekä audiojärjestelmän asetusten kautta. Mittaristoon voidaan asettaa näkymään esimerkiksi navigoinnin, puhelimen, avustinjärjestelmien ja ajotietokoneen tietoja erilaisilla esiasetetuilla näkymillä. Digitaalinen mittaristo mahdollistaa esimerkiksi navigointinäkymän suurena suoraan kuljettajan edessä, jolloin kaikki tärkeä informaatio on turvallisemmin ja mukavammin näkyvissä.

Classic

Classic-näyttönäkymässä kierroslukumittari ja nopeusmittari ovat perinteiseen tapaan pyöreät näytön oikeassa ja vasemmassa reunassa. Väliin jäävä alue on muunnettavissa yksilöllisesti. Tällä alueella voidaan näyttää esimerkiksi ajotietokoneen tiedot tai kartta, jota voi myös zoomata.

Extended

Extended-näyttönäkymässä on koko mittaristoalueen levyinen päänäyttö, jolla voidaan näyttää esimerkiksi parhaillaan kuunneltava musiikki tai navigoinnin kartta. Ylä- ja alapuolelle jää tila pienille numeronäytöille, kuten ajonopeudelle, liikennemerkkien tunnistukselle sekä navigoinnin kohteeseen jäljellä olevalle ajomatkalle.

Modern

Modern-näyttönäkymässä on yksi iso keskellä sijaitseva näyttöalue, jossa voidaan näyttää esimerkiksi kartta. Kartan vasemmalla ja oikealla puolella sekä yläpuolella on tilaa yksilöllisesti asetettaville näyttötoiminnoille, kuten ajonopeudelle, navigoinnille, vaihteille, liikennemerkkien tunnistuksille, nopeusrajoituksille ja ajoajalle.

Basic

Basic-näyttönäkymä sisältää kaksi kookasta näyttöaluetta, joilla näytetään valitut tiedot, kuten ajonopeus ja polttoaineen riittävyys kilometreinä. Lisäksi valitut perustiedot näytetään näyttöalueen ylä- ja alapuolella. Jos navigoinnin reittiopastus on päällä, navigoinnin nuoliopastus näytetään keskellä mittaristoa. Tämä näkymä on erityisen käytännöllinen pimeällä ajettaessa.

Tutustu ŠKODA-mallistoon seuraavista linkeistä:
OCTAVIA
SUPERB
KAROQ
KODIAQ