ENNÄTYS - JO 10 000 ŠKODAA REKISTERÖITY VUONNA 2011

ŠKODA on tehnyt Suomessa kaikkien aikojen myyntiennätyksen. 15.12.2011 tuli täyteen tasan 10 000 uuden ŠKODAN rekisteröintilukema. ŠKODA Octavia on ollut suuri menestys tänä vuonna ja se on Suomen eniten myyty auto.

ŠKODAN menestys on ollut tänä vuonna huimaa. Ensimmäistä kertaa ŠKODAN historiassa myynti on ylittänyt 10 000 uuden ŠKODAN maagisen rajan. Tämä rekisteröinti määrä oikeuttaa tilastoissa neljännelle sijalle. Viime vuonna koko vuonna rekisteröitiin 9333 uutta ŠKODAA. Tuo luku ylittynee tämän vuoden aikana noin tuhannella autolla. Tänä vuonna ŠKODAN myynnin kasvu on lähes sama kuin koko markkinan kasvu, joka on 12,7 %. ŠKODAN markkinaosuus marraskuun lopussa oli 8,2 %. Marraskuu oli muutenkin erinomaisen hyvä ja ŠKODAN myynti kasvoi yli 30 % viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Myös muualla maailmassa ŠKODAN myynti käy. Marraskuun loppuun mennessä ŠKODAA oli myyty 816 800 kappaletta, jossa on kasvua 16,3 %. Luku on jo yli viime vuoden koko vuoden myynnin, joka oli 762 600 autoa. ŠKODA on vahvalla kasvun uralla ja tavoitteena on valmistaa 1,5 miljoonaa ŠKODAA vuonna 2018.

Myös ŠKODA Octavia on menestynyt loistavasti ja se onkin tänä vuonna Suomen eniten myyty auto, jota on rekisteröity eiliseen mennessä 5797 kappaletta. Octavian menestys on vauhdittunut loppuvuodesta, kun mallisto täydentyi uudella vähäpäästöisellä 1.4 TSI Green tec -moottorilla sekä Octavia Plus -varustepaketilla, joka sisältää tärkeitä turva- ja mukavuusvarusteita, joita tässä luokassa ei ole totuttu näkemään vakiovarusteena.

ŠKODA on valmistanut toisen sukupolven Octaviaa jo 1,5 miljoonaa kappaletta. Juhla-auto Octavia Combi GreenLine valmistui tällä viikolla ŠKODAN päätehtaalla Mladá Boleslavissa. Octavia on ollut jo vuosia myös suomalaisten suosikki ja niitä oli marraskuun lopussa Suomen teillä jo 46 881 kappaletta.

Helkama-Auto Oy on osa Helkama-yhtiöitä. Helkama-Auto on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

Communications Manager