Ensimmäiset yksityiskohtakuvat uudesta ŠKODA KODIAQ -mallista: erottuvasti muotoiltu iso katumaasturi

Mladá Boleslav, 10.8.2016 – Hieman ennen ŠKODA Kodiaqin ensiesittelyä Berliinissä syyskuun 1. päivänä tsekkiläinen autovalmistaja paljastaa yksityiskohtia uuden, ison katumaasturinsa ulkoasusta. Ne kertovat siitä, miten ŠKODA siirtää merkkinsä muotokielen katumaasturiluokkaan. Samalla lähikuvat korostavat merkin huippuluokkaista muotoilua sekä laatua.

›  ŠKODA KODIAQ tuo merkin uuden muotokielen katumaasturiluokkaan

›  Leveä jäähdytinsäleikkö, urheilullisesti muotoillut ovet ja kristallimaiset takavalot kertovat ŠKODA-katumaasturien uudesta, erottuvasta muotoilusta

›  Uudessa katumaasturimallissa on runsaasti tilaa, erinomainen toiminnallisuus, uusimmat avustinjärjestelmät ja innovatiiviset liitettävyysmahdollisuudet

›  ŠKODA KODIAQ saa ensiesittelynsä Berliinissä 1.9.2016

ŠKODA KODIAQ on vaikuttava näky: leveä, kolmiulotteinen jäähdytinsäleikkö antaa autolle omaleimaisen ilmeen. Sen sekä kapeiden ja ensimmäistä kertaa kokonaan LED-tekniikalla toteutettujen ajovalojen ansiosta merkin ensimmäinen iso katumaasturi tunnistetaan kaikkialla. Myös sivuilta ja takaa ulkoasu näyttää raikkaalta: ovien muotoilu on urheilullinen ja takaluukku on muotoiltu näyttävästi. Vakiona LED-teknologialla toimivat takavalot loistavat tuttuun ŠKODA-tapaan C:n muotoisina.

Myös poikkeuksellinen tilavuus on tyypillistä Škodalle: tavaratilan tilavuus on eteen taitettavien takaistuinten ansiosta muunneltavissa 720 litrasta 2 065 litraan, joten viisipaikkaisessa ŠKODA Kodiaqissa on luokkansa suurimmat tilat. Ensimmäistä kertaa Škodalla, tämä katumaasturi on saatavissa myös seitsenpaikkaisena. Istuinten paikkaa ja selkänojan kulmaa säätämällä ne voidaan mukauttaa hyvin moniin erilaisiin istuin- ja kuormaustarpeisiin. Jos lisävarusteeksi valitaan eteen taitettava etumatkustajan istuin, autossa voi kuljettaa jopa 2,90 metriä pitkiä tavaroita.

Uusimmat ajoavustimet huolehtivat osaltaan paremmasta turvallisuudesta ja ajomukavuudesta. Auton etu- ja takaosaan sekä sivupeileihin sijoitetuilla laajakulmalinsseillä varustetun kamerajärjestelmän mahdollistama Area View -toiminto näyttää Infotainment-näytöllä auton lähiympäristöstä erilaisia näkymiä, kuten mm. virtuaalisen ylhäältä alas -näkymän ja 180 asteen kuvia auton edestä ja takaa. Myös perävaunuavustin on uusinta uutta tässä mallissa: jos ŠKODA Kodiaqilla vedetään perävaunua, hitaasti peruutettaessa järjestelmä huolehtii ohjauksesta.

Myös ŠKODA Connect -mobiiliverkkopalvelut ovat täysin uutta. Ne on jaettu kahteen luokkaan: Infotainment Online -verkkopalvelut tarjoavat lisää tietoa ja navigointimahdollisuuksia reaaliajassa, ja Care Connect -yhteyspalvelut tarjoavat etäkäyttömahdollisuuksia sekä apua ja tukea. Care Connect -yhteyspalvelujen ytimessä on hätäpuhelutoiminto onnettomuustapauksessa: jos turvatyyny aktivoituu, e-Call-hätäpuhelu ohjautuu automaattisesti hätäkeskukseen.

ŠKODA KODIAQ saa kansainvälisen ensiesittelynsä 1.9.2016 Berliinissä.

Lisätietoja:

Kari Aalo

Viestintäpäällikkö

+358 10 436 2112

kari.aalo(at)skoda.fi

Helkama-Auto Oy on osa Helkama-yhtiöitä. Helkama-Auto on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

Communications Manager

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki