8.12.2020
ENYAQ iV nyt ensivisiitillä Suomessa Ajankohtaista & Uutta

ENYAQ iV näyttäytyi ensimmäistä kertaa Suomessa Helsingin keskustassa Kluuvikadulla tiistaina 8.12. ennen auringonnousua.

Odotettu täyssähkö-katumaasturi ŠKODA ENYAQ iV saapui Suomen vierailulle. Viiden päivän kiertue palkitsee odotuksen, kun uutuus on nähtävillä ensimmäistä kertaa Helsingissä, Hyvinkäällä, Turussa, Lappeenrannassa, Tampereella, Espoossa ja Vantaalla.

TEKSTI SARI OKKO, KUVAT ESKO TUOMISTO

Helsingin ydinkeskustassa on joulukuisen pimeää, eikä auringonnoususta ole vielä pilkahdustakaan. Jotain erityistä tässä aamussa kuitenkin on tekeillä: ENYAQ iV on saapunut kaupunkiin. Auto on nähtävänä viikon aikana viitenä päivänä eri paikkakunnilla.

Helsingissä auto lipui kaupungin vielä nukkuessa sisään Kämp Galleriaan, ja toinen asettui Hotelli Kämpin edustalle Kluuvikadulle. Helsingistä matka jatkuu Hyvinkäälle, Turkuun, Lappeenrantaan, Tampereelle, Espooseen, Vantaalle ja takaisin pääkaupunkiin.

Uutuusmalli herättää huomiota

ENYAQ iV herätti automaailman huomion heti siitä lähtien, kun ensimmäiset kuvat julkaistiin ja auto esiteltiin syyskuun alussa Prahassa. Syyskuusta alkaen auto oli myös ennakkovarattavissa ja joulukuun alusta ennakkovarauksen tehneet pääsivät jo vahvistamaan tilauksensa.

”Kiinnostus Enyaqia kohtaan on ollut suurta. Ensimmäiset ennakkovaranneet saavat autonsa loppukeväästä 2021”, Škodan viestintäpäällikkö Kari Aalo kertoo.

Viikolla 51 tilaaminen avataan virallisesti kaikille. Enyaqin sarjatuotanto käynnistyi jo marraskuun lopulla Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa, jossa uutuusmalleja valmistetaan jopa 350 kappaletta päivässä.

Tiistaina 8.12. Kämp Galleriassa nähtiin jotain ihan uutta: Škodan ensimmäinen täyssähkö-katumaasturi ENYAQ iV.

Vauhtiin kahdella akku- ja tehovaihtoehdolla

ENYAQ iV tarjoilee alkuun kaksi taloudellista ja suorituskykyistä akku- ja tehovaihtoehtoa: 60 ja 80. Molemmat vaihtoehdot ovat tarjolla Launch Edition ja 125 Edition -malleina. Vakiona on nyt takaveto, mutta nelivetoiset ja muut malliversiot tulevat tarjolle vielä myöhemmin vuoden 2021 aikana.

ENYAQ 60 iV:ssä on bruttokapasiteetiltaan 62 kWh:n (netto 58 kWh) akku. Sähkömoottorin teho on 132 kW (180 hv) ja vääntö 310 Nm. Huippunopeus on 160 kilometriä tunnissa ja kiihdytys nollasta sataan tapahtuu 8,7 sekunnissa.

ENYAQ 80 iV -malli on varustettu bruttokapasiteetiltaan 82 kWh:n (netto 77 kWh) akulla. Sähkömoottorin teho on 150 kW (204 hv) ja vääntö 310 Nm. Malliversio kiihtyy nollasta sataan 8,5 sekunnissa ja huippunopeus on 160 kilometriä tunnissa.

ENYAQ iV soveltuu monenlaisiin käyttötarkoituksiin, sillä sen toimintamatka on WLTP:n ennakkotietojen mukaan parhaimmillaan jopa 531 kilometriä.

Punainen ENYAQ iV asettautui ohikulkijoiden iloksi Hotelli Kämpin edustalle Kluuvikadulle.

Hinnastot on julkaistu

ENYAQ iV -malliston hinnastot julkaistiin joulukuun alussa. Käy tutustumassa tarkempiin tuotetietoihin, varustetasoihin ja hinnastoihin osoitteessa skoda.fi/enyaq

ENYAQ iV -kiertueen aikataulu

  • tiistai 8.12. Kämp Galleria, Helsinki
  • keskiviikko 9.12. Nelipyörä, Hyvinkää
  • torstai 10.12. Rinta-Joupin Autoliike, Turku
  • torstai 10.12. Auto-Suni Lappeenranta
  • perjantai 11.12. Laakkonen, Tampere
  • perjantai 11.12. Laakkonen Olari, Espoo
  • lauantai 12.12. Laakkonen Herttoniemi, Helsinki
  • lauantai 12.12. Autokeskus Airport, Vantaa