1.2.2023
Hae uuden ajan Škoda-mekaanikoksi – tie unelmien ammattiin Ajankohtaista & Uutta

Ville Laakso on ollut aina kiinnostunut autoista. ”Tässä työssä oppii joka päivä jotain uutta”, Ville tuumii.

Škoda Mekaanikkotrainee -ohjelma on käynnissä jälleen. Haemme nyt oppisopimuskoulutukseen eri puolille Suomea uuden ajan Škoda-mekaanikkoja. Hakuaika päättyy 28.2.2023.

Teksti Sari Okko, Kuva Esko Tuomisto

Škoda Mekaanikkotrainee -ohjelma on suunnattu autoalan ammattilaisille ja henkilöille, joilla on alan perustutkinto. Ohjelmaan valitut tekevät töitä valtuutetussa Škoda Service -merkkihuollossa samalla, kun oppivat uutta ja kehittyvät vahvoiksi autohuollon osaajiksi.

Koulutus pitää sisällään työpaikalla työskentelyn ohella merkkikohtaisia asentajakoulutuksia, verkkokursseja, itseopiskelua ja lähipäiviä. Vuoden kestävän koulutuksen aikana valmistutaan sertifoiduksi Škoda-mekaanikoksi sekä saavutetaan yleisesti tunnustettu autoalan ammattitutkinto.

Oppisopimuksen ajalta maksetaan palkkaa.

Hyvä reitti ammattiin”

Hedin Automotivessa työskentelevä Ville Laakso valmistui Škoda-mekaanikoksi vuoden vaihteessa 2022-2023. ”Työssä ja työkavereilta oppiminen on hyvä reitti ammattiin. Koulutusohjelma oli hyvä ja tehokas paketti, jota kautta pääsi perehtymään Škoda-maailmaan”, Ville sanoo.

Lentokoneasentajaksi aiemmin valmistunut Ville kokee olevansa omalla paikallaan. ”Olen aina harrastanut autoja laidasta laitaan, korjaillut, purkanut ja kasannut. Mekaanikkona riittää uuden opiskelua jatkossakin, koska ala kehittyy koko ajan.”