1.4.2020
Hauskaa tekemistä, kun on syytä pysyä kotona Ajankohtaista & Uutta

Elämme ennenkokemattomia aikoja, jolloin jokaisen on kannettava vastuuta itsestään ja läheisistään. Nyt on myös aikaa olla yhdessä enemmän. Tässä muutama vinkki yhteisen ajan iloksi.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA AUTO

Monelle autoilevalle lapsiperheelle kysymys ”Koska ollaan perillä?” on tuttuakin tutumpi. Nyt kysymykseksi on vaihtunut “Kuinka kauan meidän vielä pitää olla kotona?” Koska kenelläkään ei ole antaa tarkkaa vastausta, on parasta ajatella positiivisesti.

Lasten huomion voi kääntää muualle, vaikka autoista oppimiseen. Tiesitkö, että nelivuotias lapsi saattaa kysyä liki 400 kysymystä päivittäin eli yli 140 000 kysymystä vuodessa.

Mitä, jos vaihtaisimme nyt rooleja siten, että aikuiset alkaisivat kysellä lapsilta. Onko automme tyttö vai poika? Onko autoillakin äidit? Kuka opetti auton ajamaan?

Tästä voi tulla hauskaa. Lapsilta saa varmasti monia ainutlaatuisia vastauksia.

Viihdytä lapsia kysymyksillä ja arvoituksilla: se on hauskaa ja niistä oppii.

Kysymysleikkiin tästä

Lataa ajankuluksi lastenkirja älypuhelimeen

Laura ja Clement ovat autosi pienten matkustajien kaksi ystävää. Älypuhelimeen tai tablettiin ladattava ŠKODA Magic Book -sovellus on vanhanajan kunnon kuvakirja, josta lapsi saa valita, seikkaileeko hän Lauran ja Clementin kanssa kotona tai vaikkapa kaupunkiviidakossa. Lapsi pääsee myös tutkimaan ja löytämään, vaihtamaan autojen värejä, tööttäämään ja kokeilemaan näppäriä kosketusnäyttövaihtoehtoja.

Lataa: ŠKODA Magic Book -sovellus löytyy tästä linkistä.

Rakenna oma KAROQ-pienoismalli

Kotona olemisen päivät tarjoavat tilaisuuden tehdä asioita, joita emme yleensä tee. Voimme antaa lapsille uutta tekemistä ja kokeilla jotakin ihan uutta ensimmäistä kertaa. Miten olisi pienoismalli?

Lataa ŠKODA Karoqin 1:32-mittakaavan paperirakennussarja ja rakenna oma autosi. Rakennussarjat löytyvät alla olevista linkeistä. Valitse joko harmaan tai valkoisen auton pdf-tiedosto. Tarvitset vain sakset, liimaa, aikaa ja vahan kärsivällisyyttä.

Pienoismallin rakentaminen opettaa kärsivällisyyttä.

Lataa harmaa Karoq-paperimalli tästä linkistä
Lataa valkoinen Karoq-paperimalli tästä linkistä