17.9.2018
Hei, me pyöräillään! Škoda Sponsoroi

Vuoden 2018 SM-kriterium ajettiin SM-viikon yhteydessä heinäkuussa Vantaan Tikkurilassa. Maantiepyöräilyn kortteliajon lisäksi kisattiin myös trialin Suomen mestaruudesta.

Suomalainen pyöräily ottaa uutta vauhtia maailman huipulle. Samalla tarjoillaan uusia ulottuvuuksia koko kansalle. Mukana menossa on myös ŠKODA.

TEKSTI: Sari Okko / KUVAT: Esko Tuomisto

Toiminnanjohtaja Ville Hyvärinen on lähdössä ajamaan Suomen Pyöräily ry:n väreihin teipatulla Škoda Superb illa Glasgowsta Lontooseen. Takana ovat maastopyöräilyn EM-kilpailut ja edessä ajomatka seuraaviin kisoihin Belgian Brysseliin.

”Glasgowin kisoista jäi positiivinen yleissävy, vaikka hieman epäonneakin oli pyöräilijöillä matkassa. Yleisesti tämän vuoden hyviin asioihin kuuluu Škoda-yhteistyö, jonka ansiosta olemme pystyneet ajamaan entistä kattavampaa kisaohjelmaa ja ottamaan ison loikan kohti ammattimaisempaa otetta”, Ville summaa.

Ville Hyvärinen vie Suomen pyöräilyä maailmalle.

Uutta nostetta, lisää vauhtia

Škoda on tänä vuonna Suomen Pyöräilyn pääyhteistyökumppani, mikä näkyy aiemmasta tutun maantiepyöräilyn lisäksi myös muissa pyöräilylajeissa: trialissa, ratapyöräilyssä, BMX Racingissä, Cyclocrossissa ja parapyöräilyssä.

Suomen Pyöräilyn käytössä on viisi Superb Combia. ”Autot mahdollistavat näyttävän liikkumisen erilaisiin tapahtumiin niin Suomessa kuin maailmalla. Tuttuun tapaan Superbit toimivat maantiekisoissa huoltoautoina ja etuautoina, mutta myös muiden pyöräilylajien tapahtumissa. Erilaisia tapahtumia on parisataa, joten Škoda on näyttävästi monessa mukana”, Ville kertoo.

Ville on tyytyväinen pyöräilyn kehitykseen ja lajin saamaan huomioon. ”Olemme saaneet uutta nostetta ja lisää vauhtia pyöräilylle. Ilahduttavaa on sekin, että nykyisten huippupyöräilijöiden imussa nousussa on uusia nuoria tulevaisuuden tähtiä.”

Tästä on hyvä jatkaa matkaa

Kesällä pyöräilyn monimuotoisuutta tuotiin esiin mm. Vantaan SM-viikolla heinäkuussa, jolloin Tiedekeskus Heurekan ympärille rakennetussa tapahtumapuistossa kilpailtiin kriteriumin eli kortteliajon ja trialin suomenmestaruuksista. Samalla päästiin suuren yleisön voimin tutustumaan pyöräilyn eri lajeihin kuten trial-, BMX-, potku- ja sähköpyöriin.

”Tavoitimme yllättävän paljon suurta yleisöä kaikista ikäluokista, mikä oli ilahduttavaa”, Ville toteaa.

ŠKODA Cycling Cupissa ajettiin kesän aikana äärimmäisen tasaisia ja tiukkoja kisoja etenkin naisten puolella. Myös miesten kisoissa nähtiin tasokkaita ja näyttäviä kisoja. Tästä on hyvä jatkaa matkaa.”

Keväästä elokuun puoliväliin mennessä Ville on itse polkaissut parituhatta kilometriä. ”Ei ihan niin paljon kuin ajattelin, mutta syksyllä ehtii sitten vielä lisää.”

Tampereen Pyöräpoikia edustava Aleksi Sulkanen oli trialin SM-finaalissa omaa luokkaansa. Kisa käytiin Tiedekeskus Heurekan pihaan rakennetulla haastavalla radalla.

Tulevia tapahtumia

22.9. Season Final 2018

Mukana neljä lajia; BMX, trial, cyclocross ja enduro
Paikka: Kivikon liikuntapuisto, Helsinki
Lue lisää: www.seasonfinal.fi

22.–30.9. Maantiepyöräilyn MM-kilpailut 2018

Paikka: Innsbruck, Itävalta
Lue lisää: www.innsbruck-tirol2018.com

23.9. SM joukkueaika-ajo 2018

Paikka: Seutula, Vantaa
Lue lisää: www.cch.fi/ttt-sm