9.6.2021
Heinäkuussa koko Suomi polkee – hyppää kyytiin! Sponsorointi & yhteistyö

Pyöräilytapahtuma Virtual Tour Finland starttaa heinäkuun alusta. ŠKODA on mukana Suomen Pyöräily ry:n kampanjassa tukemalla nuorisopyöräilyä ja ralliautoilija Emil Lindholm tapahtumakummina innostamassa kaikkia polkemaan.

TEKSTI SARI OKKO, KUVA MARKO VAAHTERA

Heinäkuussa poljettava Virtual Tour Finland inspiroi pyöräilemään ja löytämään uusia kokemisen arvoisia pyöräilyreittejä. Kesäinen kampanja on suunnattu kaikenikäisille ja -tasoisille pyöräilijöille.

Suomen Pyöräilyn pitkäaikaisena pääyhteiskumppanina ŠKODA haastaa koko Suomen mukaan kampanjaan polkemaan hyvän asian puolesta – yksin, ystäväporukalla, koko perheen voimin tai vaikkapa työtiimin kanssa.

”Lahjoitamme jokaisesta osallistujasta euron hankkeen hyväksi aina 10 000 euroon asti”, viestintäpäällikkö Kari Aalo kertoo.

Tapahtuman tuotto käytetään suomalaisen nuorisopyöräilyn edistämiseen. Kohteina ovat muun muassa nuorten leirit, seurojen matalan kynnyksen tapahtumat ja seurojen pyörähankintojen avustaminen.

Emil Lindholm vaihtaa ralliauton pyörään

Kampanjaa vauhdittavat tapahtumakummeina tunnetut pyöräilyn ystävät, kuten Mikko ”Peltsi” Peltola, Kaisa Mäkäräinen ja jääkiekkokentiltä tuttu Teemu Ramstedt. Kummit kertovat haastatteluissa harrastuksestaan ja jakavat esimerkiksi reitti- ja pyöräilyvinkkejä sekä harjoitusohjelmia.

Škodan näkökulmasta lisää mielenkiintoa kampanjaan tuo ralliautoilija Emil Lindholm, joka ajaa Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimissä ŠKODA Fabia R5 Evolla. Ralliauton ratissa viihtyvälle Emilille pyörä oli etenkin nuoruudessa tärkeä kulkuväline, kun perhe asui maalla eikä julkisia liikenneyhteyksiä ollut.

”Nykyään pyöräilen enimmäkseen paikallaan spinningpyörän selässä, mutta joskus myös Helsingin keskustassa ja Inkoon maastossa luontoa ihaillen”, Emil hymyilee.

Virtual Tour tuo harrastukseen uutta potkua. Emilin mukaan pyöräily istuu rallikuskin kiireiseen treeni- ja kilpailukalenteriin hyvin. ”Pyöräily tuo lenkkeilyn ja lihastreenin ohella vaihtelua harjoitteluun. Oma tavoitteeni onkin kehittää aerobista kestävyyttäni ja pyöräillä enemmän ulkona.”

”Koska joudun lajini vuoksi autoilemaan paljon, polkupyörä oiva keino saada liikettä alavartaloon ja liikkua lyhyitä matkoja samalla kuntoillen. Toivon, että voin kampanjan myötä innostaa myös muita, kaikenikäisiä ja -kuntoisia pyöräilijöitä, polkemaan ja nauttimaan luonnosta”, Emil lisää.

Škodan näkökulmasta lisää mielenkiintoa kampanjaan tuo pyörän selkään hyppäävä ralliautoilija Emil Lindholm. Kuva: Esko Tuomisto