19.5.2020
Hyvää tahtoa ja halua auttaa Vastuullisuus

Autoliike Lahden Laakkonen luovutti Octavia Combin Suomen pelastusarmeijan Lahden osaston käyttöön. Auton vastaanotti kenttäkersantti Erno Tuominen.

Suomen pelastusarmeijalla on pitkä kokemus vähävaraisten auttamisesta. Lahden osasto kuljettaa ruoka-apua ikä-ihmisille ja lapsiperheille nyt ŠKODA Octavia Combin kyydissä. ”Autosta on meille suuri apu”, Lahden osaston johtaja, kapteeni Leena Riikonen sanoo.

TEKSTI Sari Okko / KUVA Jesse Halttunen

Jo vuonna 1865 perustettu Pelastusarmeija tunnetaan kansainvälisenä hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestönä, joka tekee sosiaalista auttamistyötä monin tavoin. Suomessa Pelastusarmeija on toiminut vuodesta 1889, ja Riikosellakin on kokemusta Pelastusarmeijasta 45 vuoden edestä.

”Jo aikojen alusta Pelastusarmeijan avustustoiminnan peruskivenä on ollut kolme ässää: soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa. Työ on meille tuttua, mutta korona-aika on tuonut piiriimme uusia asiakkaita. Autamme niin ikääntyviä riskiryhmään kuuluvia asukkaita, lapsiperheitä kuin opiskelijoita”, Riikonen kertoo.

Kauppakasseja ja lahjakortteja

Korona-ajan avuntarve on synnyttänyt uutta toimintaa. Riikonen kuljetti ruokakasseja ja hygieniatarvikkeita asiakkaille alkuun polkupyörällä, mikä osoittautui pian haastavaksi. Škodan Ajetaan apua tarvitseville -kampanjan ilmoitus Etelä-Suomen Sanomissa kosketti, ja hakemus laitettiin menemään.

”Työparini, kenttäkersantti Erno Tuominen hoitaa nyt autoilun ja minä olen muuten avustamassa. Apu on otettu ilolla vastaan”, Riikonen sanoo.

Lahdessa asukkaat ottavat yhteyttä Pelastusarmeijaan apua saadakseen. Osa asiakkaista maksaa ostokset itse, osan maksaa Pelastusarmeija. ”Viemme ikäihmisille ostoksia toiveiden ja kauppalapun mukaan. Lapsiperheille annamme lahjakortteja, jota he voivat hankkia tarvitsemiaan tarvikkeita.”

Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin

Škodan valtakunnallisen Ajetaan apua tarvitseville -kampanjan taustalla on ajatus yhdistää auttajat ja avunsaajat mahdollisimman turvallisesti sekä helpottaa poikkeustilanteen tuomia haasteita.

”Vapaaehtoistyö ja lahjoittaminen hyvän asian puolesta ovat merkityksellistä ja palkitsevaa toimintaa. Konkreettista apua voidaan antaa joulupatakeräyksen tuoton turvin sekä käyttöömme saamamme auton avulla. Škodan kampanja kertoo hyvästä tahdosta ja halusta auttaa”, Riikonen toteaa.

”On hienoa antaa ihmisille jotain sellaista, jota heillä ei ole. Kannustamme kaikkia avun tarpeessa olevia hakemaan rohkeasti apua. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin.”

LUE MYÖS