4.5.2018
Jääkiekkojen ja satujen Herning Ajankohtaista & Uutta

Keskipisteessä ovat toki Tanskan jääkiekkoareenat, mutta Herning toivottaa kisavieraat tervetulleiksi myös nauttimaan nähtävyyksistä ja skandinaavisesta vieraanvaraisuudesta.

Hänen sydämensä sykkii kohta jääkiekolle, mutta nyt hän haluaa opastaa meidät kaupungin keskustaan. Se on täynnä kahviloita, pieniä kauppoja ja perinteisen skandinaavista arkkitehtuuria. “Keskusta on kohta täynnä innostuneita jääkiekkofaneja, jotka luovat tänne iloisen ilmapiirin,” Søren sanoo ja johdattaa seuraavaan kohteeseen – Herningin lähellä sijaitsevalle monumentille, joka olisi täydellinen kuvauspaikka James Bond -elokuvalle, jos sellainen Tanskassa filmattaisiin.

Satuja joka puolella

Upeassa rakennuksessa on esillä Carl Henning Pedersenin ja Else Alfeltin ainutlaatuinen yli 6 000 teoksen kokoelma. He ovat kaksi kuuluisaa tanskalaista taidemaalaria. “Carl Henning Pedersen tunnetaan satujen kuvaajana, koska hänellä oli maaginen ja hurmaava tyyli maalata,” Søren kertoo esitellen muutamia taiteilijalle tyypillisiä maalauksia.

Søby Brunkulsmuseum

Herningin ulkopuolella ŠKODA KAROQ matkaa yhtäkkiä vaikeammassa maastossa. Entinen ligniittikaivosalue, nykyään hylätty, on jätetty muistuttamaan Tanskan historiasta ja erityisesti toisesta maailmansodasta. Tämä on karu ja todenmukainen nähtävyys, johon tutustumiseen kannattaa varata aikaa. Tällä kertaa jätämme alueella vaeltamisen myöhempään kertaan.

Skjern Å

Skjern on virtaamaltaan Tanskan suurin joki. Siihen liittyvä kosteikko on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Herningistä. Se on ainutlaatuinen luontonähtävyys, ihanteellinen paikka vaeltaa ja seikkailla, kokea unohtumaton elämys. Kalastajat pitävät sitä Tanskan parhaana paikkana, sillä sieltä voi saada pyydystettyä kuuluisaa jääkauteen saakka perimänsä juontavaa lohta! “Tämä alue on aivan fantastinen. Tänne tulee ihmisiä ympäri Eurooppaa,” Søren hehkuttaa ja jatkaa: “Tätä aluetta voit tutkia jalkaisin, polkupyörällä tai ratsastaen, aivan miten haluat.”

Jääkiekko on Tšekin tasavallan kansallisurheilu. Siksi on täysin luonnollista, että ŠKODA on jo 26 vuoden ajan sponsoroinut jääkiekon MM-kisoja. “Jääkiekko on jännittävä peli, joka kiinnostaa ihmisiä kaikkialla maailmassa. Jääkiekko on vauhdikasta, maanläheistä ja reilua – niillä samoilla sanoilla voimme kuvata Škodan yrityskulttuuria ja visioita,” selvittää ŠKODA AUTON pääjohtaja Bernhard Maier.