5.11.2021
Jääkiekon MM-kisahuuma starttasi – mukana myös ŠKODA Ajankohtaista & Uutta

Kisamaskotti Miracleo-leijona muistuttaa, että pieniä ihmeitä voi tehdä päivittäin yhteisöllisyyden, hauskuuden ja vastuullisuuden eli kisojen arvojen hengessä.

Vuoden 2022 Jääkiekon MM-kotikisojen odotus on käynnistynyt. Kisahuumaa siivittävät Miracleo-maskotti sekä Helsinkiin ja Tampereelle rakennettavat fanialueet eli Fan Zonet. Tuttuun tapaan menossa on mukana myös ŠKODA.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Jari Kohonen

Helsingissä ja Tampereella järjestettävien MM-kisojen alkuun on puolisen vuotta, kun 2022 jääkiekon MM-kisaorganisaatio esittelee Miracleo-kisamaskotin Helsingin Pasilassa. Värikäs leijonahahmo on saanut inspiraation revontulista Making Miracles -kisateeman mukaisesti.

”Miracleo-leijonamme muistuttaa, että jokainen meistä voi tehdä päivittäin pieniä ihmeitä yhteisöllisyyden, hauskuuden ja vastuullisuuden eli kisojen arvojen hengessä. Tavoitteenamme on jättää kisoista iso muistijälki, mutta pieni hiilijalanjälki”, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo.

2022 jääkiekon MM-kisaorganisaation tiedotustilaisuus järjestettiin 4.11.2021 Helsingin Pasilassa, kauppakeskus Triplassa. Kulttuuriaukiolla huomiota keräsi myös kisalogoin teipattu ŠKODA ENYAQ iV.

Fanialueet nostattavat kisatunnelmaa

Vuoden 2022 Jääkiekon MM-kisat pelataan Helsingissä ja Tampereella 13.-29. toukokuuta. Leijonajoukkue pelaa omat ottelunsa Tampereen upouudella Nokia Arenalla. Helsingissä kisat järjestetään tutulla Hartwall Arenalla.

Molempiin kisakaupunkeihin rakennetaan katsojien iloksi fanialueet, joissa otteluja ja muuta ohjelmaa pääsee seuraamaan isoilta näytöiltä maksutta. Tampereella teltta-alue tulee kisapaikan naapuriin, rautatieaseman kupeessa sijaitsevan parkkipaikan katolle. Rautatienkadusta rakentuu kisojen ajaksi kiekkokatu, joka on pyhitetty kisatoiminnalle ja kiekkofaneille.

Helsingissä maailman suurin Fan Zone nousee Pasilaan, kauppakeskus Triplan kulttuuriaukioille. Tämän lisäksi Hartwall Arenan läheisyyteen tulee toinen pienempi fanialue.

ŠKODA Auto on jääkiekon pitkäaikainen yhteistyökumppani 30 vuoden kokemuksella.

Helsinkiin ja Tampereelle rakennetaan kisojen ajaksi mittavat fanialueet, joissa pelejä voi seurata isoilta näytöiltä maksutta.

”ŠKODA kuuluu jääkiekon MM-kisoihin”

ŠKODA Auto on toiminut jääkiekon MM-kisojen yhteistyökumppanina jo 30 vuotta. Škodalla on myös urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisimpään jatkuneen virallisen pääsponsorin maailmanennätys.

Škoda toimittaa 2022 Jääkiekkoliiton MM-kisaorganisaation käyttöön autoja, joilla tarvittavat kuljetukset hoituvat kahden pelipaikan välillä.

”Škodalla on suuri merkitys Jääkiekon MM-kisoissa jo vuosikymmeniä jatkuneen yhteistyön kautta. Škoda kuuluu Jääkiekon MM-kisoihin. Autot ovat näyttävästi mukana monella tavalla niin jääkiekkoareenoilla, fanialueilla kuin kaupunkikuvassa”, Hietanen kertoo.