5.11.2021
Jääkiekon MM-kisahuuma starttasi – mukana myös ŠKODA | Ajankohtaista & Uutta

Kisamaskotti Miracleo-leijona muistuttaa, että pieniä ihmeitä voi tehdä päivittäin yhteisöllisyyden, hauskuuden ja vastuullisuuden eli kisojen arvojen hengessä.

Jääkiekon MM-kotikisojen 2022 odotus on käynnistynyt. Kisahuumaa siivittävät Miracleo-maskotti sekä Helsinkiin ja Tampereelle rakennettavat fanialueet eli Fan Zonet. Tuttuun tapaan menossa on mukana pääyhteistyökumppanina myös ŠKODA.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Jari Kohonen

Helsingissä ja Tampereella järjestettävien MM-kisojen alkuun on puolisen vuotta, kun 2022 jääkiekon MM-kisaorganisaatio esittelee Miracleo-kisamaskotin Helsingin Pasilassa. Värikäs leijonahahmo on saanut inspiraation revontulista Making Miracles -kisateeman mukaisesti.

”Miracleo-leijonamme muistuttaa, että jokainen meistä voi tehdä päivittäin pieniä ihmeitä yhteisöllisyyden, hauskuuden ja vastuullisuuden eli kisojen arvojen hengessä. Tavoitteenamme on jättää kisoista iso muistijälki, mutta pieni hiilijalanjälki”, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo.

2022 jääkiekon MM-kisaorganisaation tiedotustilaisuus järjestettiin 4.11.2021 Helsingin Pasilassa, kauppakeskus Triplassa. Kulttuuriaukiolla huomiota keräsi myös kisalogoin teipattu ŠKODA ENYAQ iV.

Fanialueet nostattavat kisatunnelmaa

Jääkiekon MM-kisat pelataan Helsingissä ja Tampereella 13.-29. toukokuuta 2022. Leijonajoukkue pelaa omat ottelunsa Tampereella pian avattavalla upouudella areenalla. Kisajärjestelyt ovat edenneet Hietasen mukaan suunnitelmallisesti ja aikataulussaan koronan sallimissa rajoissa.

Sekä Helsinkiin että Tampereelle rakennetaan fanialueet, joihin pääsee seuraamaan pelejä isoilta näytöiltä maksutta. Tampereella teltta-alue tulee areenan naapuriin, rautatieaseman kupeessa sijaitsevan parkkipaikan katolle. Rautatienkadusta rakentuu kisojen ajaksi kiekkokatu, joka on pyhitetty kisatoiminnalle ja kiekkofaneille.

Helsingissä maailman suurin Fan Zone nousee Pasilaan, kauppakeskus Triplan kulttuuriaukioille. Tämän lisäksi pelipaikalle, Hartwall Arenan läheisyyteen, tulee toinen pienempi fanialue. Luvassa on huippuotteluiden ohella monenlaista ohjelmaa, esiintyjiä, haastatteluja ja maskottivierailuja.

ŠKODA Auto on jääkiekon pitkäaikainen pääyhteistyökumppani.

Kisahuuma on startannut. Helsinkiin ja Tampereelle rakennetaan kisojen ajaksi mittavat fanialueet, joissa pelejä voi seurata isoilta näytöiltä maksutta.

”ŠKODA kuuluu jääkiekon MM-kisoihin”

ŠKODA Auto on toiminut jääkiekon MM-kisojen pääyhteistyökumppanina jo lähes 30 vuotta. Škodalla onkin urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisimpään jatkuneen pääsponsoroinnin maailmanennätys.

Vuoden 2022 kotikisoissa Škoda toimittaa Jääkiekkoliiton kisaorganisaation käyttöön kisatunnuksin teipattuja autoja, joilla tarvittavat kuljetukset hoituvat kahden pelipaikan välillä.

”Škodalla on suuri merkitys kisoissa jo vuosikymmeniä jatkuneen yhteistyön kautta. Škoda kuuluu jääkiekon MM-kisoihin. Autot ovat näyttävästi mukana monella tavalla niin kisapaikoilla, fanialueilla kuin kaupunkikuvassa”, Hietanen kertoo.