6.4.2018
Jääraapan paikka Simply Clever

Turvallisen talviautoilun varmistamiseksi ikkunat on syytä pitää puhtaina. Kun jääraappa löytyy polttoainetankin luukun sisäpinnalta, se on aina kätevästi ja nopeasti käsillä.

ŠKODA tarjoilee jatkuvasti uusia fiksua ratkaisua, jotka helpottavat kuljettajan ja matkustajien elämää. Yksi niistä löytyy polttoainesäiliön luukun sisäpinnasta.

TEKSTI: Sari Okko / KUVA: Esko Tuomisto

Auton jäiset lasit ovat talviautoilijalle tuttu juttu. Koska hyvä näkyvyys on oleellinen turvallisuustekijä, huolellinen puhdistaminen kannattaa.

Kun varusteet ovat kohdillaan, talvi ei pääse yllättämään. Vaikka autosta löytyy tänä päivänä paitsi lämmitettävä takalasi ja yhä useammin myös lämmitettävä tuulilasi, vanha kunnon jääraappa on edelleen voimissaan kuuluen talviautoilijan vakiovarusteisiin.

Talviaamuna se on kuitenkin usein hukassa ja etsimiseen hukkuu monta kallisarvoista minuuttia. Löytyykö se hanskalokerosta, auton ovesta, aurinkosuojan sisäpinnalta, lattialta tai tavaratilasta pyörimästä vai onkohan se peräti pudonnut matkasta?

Škoda ei olisi Škoda ilman lukuisia nerokkaita yksityiskohtia. Uusissa Škoda-malleissa jääraappa onkin sijoitettu kätevästi polttoainesäiliön luukun sisäpintaan. Kun se on siellä, se ei ole hukassa, vaan aina valmiina käyttöön. Oman lisätwistinsä tuo jääraapassa oleva suurennuslasi, jonka avulla on helppo tarkistaa esimerkiksi polttoaineluukun sisäpinnalla olevasta tarrasta suositellut rengaspaineet.