4.8.2019
Jo neljäs perättäinen voitto Rovanperälle Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä oli murskaavan ylivoimainen Neste Rallissa ja WRC2 Pro –luokan taistelussa. Škoda-kuljettaja vei nimiinsä jo neljännen kerran luokan ykköstilan. Nyt eroa lähimpään haastajaan, Eric Camilliin kertyi 4.47 minuuttia.

Harva kuljettaja on pystynyt dominoimaan rallia, kuten Rovanperä teki, ajamalla luokkansa pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle.

– Ajoimme tänään varman päälle. Erikoiskokeet olivat hyvässä kunnossa, mutta koska emme taistelleet sijoituksesta, niin ainut tavoite oli maaliin pääsy, tiivisti Rovanperä.

Viikonloppu oli Rovanperän näytöstä, sillä missään vaiheessa tilanne ei ollut livetä nuorukaisen käsistä. Ja kun kartanlukija Jonne Halttunen tiputteli nuotit ammattimiehen tarkkuudella, saattoi Rovanperä keskittyä lähinnä vain erikoiskokeista nautiskeluun.

Samalla vahvistui myös pistejohto WRC2 Pro –luokassa. Rovanperän etumatka Mads Östbergiin on jo 38 pistettä, joten mestaruus on melkoisella varmuudella matkaamassa suomalaiselle.

Rovanperän ralliuran suhteen kaikki asiat ovat  mallillaan huikeaa tulevaisuutta ajatellen.

– Kaikki näyttää nyt hyvältä. Meillä on ollut vauhtia monissa ralleissa, ja voitimme kisan asfaltillakin ennen tätä rallia.

Neste Ralli 2019 – WRC2 Pro –luokan lopputulokset:

Pistetaulukko – WRC2 Pro