29.6.2018
Juuso Nordgrenin kiireinen kilpailutahti jatkuu tulevana viikonloppuna Škoda Sponsoroi

Kuva: Peter Thul

Kiireinen kilpailutahti jatkuu tulevana viikonloppuna Tšekin mestaruussarjan osakilpailulla. Mladá Boleslavin ympäristössä ajettava Rally Bohemia on Škodan kotikilpailu. Nuotitusjaksolta torstai-iltana tavoitettu Nordgren oli ensisilmäyksellä mielissään reitistä. Nuorukaisen kauden avauskilpailu oli huhtikuun lopussa Tšekeissä ajettu asvalttiralli, joten jonkinlaista vertailupohjaa löytyy jo.

Vaikuttaa ihan hyvältä. Tiet ovat ehkä hieman hitaampia kuin edellisessä kilpailussa, mutta olosuhteet ovat haasteelliset, sillä täällä on satanut pari päivää vettä. Jarrutuspaikkojen löytäminen on hankalaa, sillä pito vaihtelee todella paljon, Nordgren kertoo.

Nordgrenin ja kartanlukija Tapio Suomisen mukaan tavoitteena on jälleen kerran ajaa ehjä kisa.

Roolit selvillä

Škodan tehdastiimi lähtee kotikisaansa kovalla miehityksellä, sillä Nordgrenin tallikavereina ajavat Jan Kopecky ja Ole Christian Veiby . Kopecky on rallin ylivoimainen voittajasuosikki, sillä tšekkikuski on voittanut Rally Bohemian viitenä edellisenä vuonna ja yhteensä voittoja kokeneella Kopeckylla on seitsemän.

Norjalainen Veiby on ajanut tällä kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa hyviä tuloksia ja on seitsemän osakilpailun jälkeen pistetilanteessa kolmantena. Nordgrenin mukaan roolit ovat hyvin kolmikolla selvillä.

– Tämä on meille toinen kokonaan asvaltilla ajettava ralli, joten eiköhän se ole Kopecky, joka ajaa voitosta. Meille tärkeintä on päästä maaliin ja saada onnistuminen täältä, karkkilalainen toteaa.

– Jos kaikki sujuu ongelmitta, täältä voi tulla hyvä tulos sekä meille että koko tiimille.