1.2.2022
Kaasua ajo-opetukseen Meidän Škodamme

ŠKODA KAMIQ G-TEC istuu CAP-Autokoulun ympäristövastuulliseen toimintaan. KAMIQ-kauteen startattiin viime syksynä kahdentoista uuden kaasuauton voimin.

TEKSTI: Sari Okko, KUVAT: Esko Tuomisto

Suomen suurin valtakunnallinen kuljettajakoulutusyritys CAP haluaa piirtää suuntaviivoja koko alan kehitykseen. Yksi suuntaviivoista ja perusarvoista on ekologisuus, joka kertoo myös toiminnan tehokkuudesta.

”Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ympäristövastuullisuuden näkökulmasta: seuraamme ajokilometrejä, järkeistämme ajo-opetuksen reittejä ja tarjoamme monia mahdollisuuksia etäopiskeluun. Toimipisteemme ovat kompakteja ja hyvien julkisten yhteyksien äärellä. Myös taloudellisen ajamisen harjoittelu kuuluu luonnollisena osana ajo-opetukseen”, aluepäällikkö Jenni Puska kertoo.

Jenni Puska: ”Pidämme opetuskalustomme modernina ja taloudellisena.”

CAP-Autokoulun kaksitoista KAMIQ G-TEC -kouluautoa on otettu ilolla vastaan.

Turvallinen työympäristö

Oleellinen osa autokoulun toimintaa on moderni ajoneuvokalusto ja uusien teknologioiden kokeileminen opetuksessa. CAP on ollut näyttämässä tietä simulaattoriopetuksessa, jonka myötä autokoulussa on ajettu jo noin 4,5 miljoonaa simulaattorikilometriä ja pienennetty näin hiilidioksidipäästöjä.

”Pidämme opetuskalustomme modernina ja taloudellisena. Otamme käyttöön esimerkiksi uudenlaisilla käyttövoimilla toimivia ajoneuvoja aina, kun uskomme niiden soveltuvan ajo-opetuskäyttöön”, Puska sanoo.

“Muita tärkeitä autovalintaan vaikuttavia asioita ovat mm. auton helppokäyttöisyys, toimintavarmuus ja valtakunnallinen huoltoverkosto. Haluamme tarjota niin oppilaillemme kuin opettajillemme turvallisen työympäristön.”

Näyttää ja tuntuu hyvältä

Viime vuonna CAP-Autokouluun tuli 12 upouutta KAMIQ G-TEC -kouluautoa, joiden erikoisvarusteluun kuuluvat kaasu-, jarru- ja kytkinpolkimet myös opettajan puolella sekä lisäpeilit. Nykyautojen kamerat, tutkat ja muut modernit avustimet ovat osa tämän päivän ajo-opetusta.

”Ajoneuvoihimme on asennettu myös tiedonkeruujärjestelmä, jonka avulla voimme nähdä auton ekologisuuteen vaikuttavia ja ajo-opetuksessa hyödynnettäviä asioita”, Puska toteaa.

Kaasukäyttöinen auto on Puskan mukaan osa tätä päivää. KAMIQ G-TEC -mallissa yhdistyy moni CAP-Autokoululle tärkeä ominaisuus. ”Vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Työympäristö näyttää ja tuntuu hyvältä.”

Liikenteessä ajetaan ŠKODA KAMIQ G-TEC -kouluautoilla, mutta myös simulaattorit ovat ajokouluissa tätä päivää. Aluepäällikkö Jenni Puska näyttää mallia.