10.11.2023
Kaikki kunnossa – Octavia 2005 Meidän Škodamme

Perrti Huhtilaisen Octavian mittarissa on 537 054 kilometriä ja lisää karttuu jatkuvasti.

Pertti Huhtilaisen 18-vuotiaan Octavia 2.0 TDI:n mittarista löytyy lukema 537 054. Jokainen huolto on tehty valtuutetussa Škoda Service -merkkihuollossa.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Jos kaikki Pertti Huhtilaisen ajamat kilometrit lasketaan yhteen, niitä on karttunut yli kolme miljoonaa. ”Onhan se pitkä pätkä, mutta vieläkään ei ajaminen kyllästytä”, Huhtilainen sanoo.

Työelämässä kilometrejä kertyi jopa 80 000 vuodessa ja siihen päälle vapaa-ajan ajoa yli 20 000 kilometrin edestä. Edelleen kilometrejä taittuu keskimäärin 30 000 vuoteen. Pelkästään kodin ja mökin välinen matka on mennen tullen 1 000 kilometriä. Sitä reissua ajettiin aikanaan jopa kerran viikossa.

”Juankosken mökkiä on pidetty vuodesta 1983, ja siellä tulee vietettyä nykyään useampi kuukausi vuodessa. Aika paljon ajelen esimerkiksi Savonlinnan, Joensuun ja Kolin suunnalla”, Keravalla asuva Huhtilainen kertoo.

Pertti Huhtilaisen Škoda Octavia on ostettu uutena vuonna 2005.

Huoletonta menoa luottopelillä

Nykyisin ajossa olevan Octavian Huhtilainen osti uutena Kuopion Autoliike Miettiseltä vuonna 2005 kaikin herkuin. Auton valinnassa painavia tekijöitä olivat muun muassa ajomukavuus, varustelu ja pieni polttoaineen kulutus. Korotettu maavara on tarpeen mökki- ja metsäteillä sekä marjastus- ja sienestysreissuilla.

”Koskaan en ole jäänyt tien päälle, vaikka kilometrejä on takana paljon. Auto on huollettu joka kerta Škoda Service -merkkihuollossa, joten myös Škoda Ajoturva on ollut aina voimassa. Onhan se huoletonta ajaa, kun tietää, että kaikki on kunnossa.”

Uusi auto ei ole tällä hetkellä harkinnassa. ”Vielä en vaihda. Viime katsastuksessa katsastajakin kehui auton maasta taivaaseen”, Huhtilainen sanoo.

Pertti Huhtilaisen Octavian mittariin on karttunut komea kilometrilukema.

”Niin kauan ajan, kun kaikki on kunnossa”, Pertti Huhtilainen sanoo.

Tiesitkö tätä Octaviasta?

  • Škoda Auto valmisti vuosina 1959–1971 yli 280 000 Octaviaa.
  • Vuonna 1996 käynnistyi nykyajan ensimmäisen sukupolven Octavian tuotanto Tšekin Mladá Boleslavissa.
  • Nykyajan Octavioita on valmistettu neljässä sukupolvessa ja 25 vuodessa yhteensä yli seitsemän miljoonaa kappaletta.
  • Helkama-Auto Oy on maahantuonut Suomeen yli 250 000 Octaviaa vuodesta 1947.
  • Octavia on ollut useana vuonna Suomen myydyin auto. Suomen teillä liikkuu tälläkin hetkellä noin 91 000 Octaviaa.

Škoda Ajoturva 24/7

Kun huollatat autosi valtuutetussa Škoda Service -merkkihuollossa, autosi on hyvissä käsissä myös huoltojen välillä. Lisäksi Škoda Ajoturva on voimassa aina koko huoltovälin ajan, kun huollot ja muut toimenpiteet on suoritettu valtuutetussa Škoda Service -merkkihuollossa.

Lue lisää: skoda.fi