3.1.2020
Kaikkien aikojen menestysvuosi 2019 Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA KAMIQ on Vuoden Auto Suomessa 2020.

ŠKODA menestyi Suomessa vuonna 2019 komeasti. Markkinaosuus kasvoi ennätyksellisesti yli kymmeneen prosenttiin. ŠKODA oli myös Suomen suosituin yritysauto sekö ostetuin kaasuhybridi.

Vuonna 2019 ŠKODA oli jo kahdeksatta kertaa Suomen kolmanneksi rekisteröidyin automerkki ja Suomen suosituin yritysautomerkki 17 prosentin markkinaosuudella.

Škodan myydyin automalli OCTAVIA oli Suomen ostetuin auto 5 601 kappaleen voimalla. Tällä lukemalla markkinaosuus oli viisi prosenttia koko Suomen automarkkinoista, joten joka kahdeskymmenes Suomessa rekisteröity auto oli viime vuonna OCTAVIA.

Malli oli myös Suomen myydyin yritysauto 8,8 prosentin sekä kaasuautojen ykkönen 51 prosentin markkinaosuudella. OCTAVIA G-TEC -kaasuhybridejä rekisteröitiin yhteensä 1 089 kpl, mikä tarkoittaa 104 prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna.

Jo joka kymmenes uusi auto on ŠKODA

Uusia Škodia rekisteröitiin viime vuonna yhteensä 11 501 kappaletta markkinaosuuden ollessa 10,2 prosenttia. Suomen kymmenen suosituimman yritysauton joukossa oli kolme ŠKODA-mallia: OCTAVIA, SUPERB ja KODIAQ.

Škodan myyntiä vauhditti katumaasturimallisto, kun ison KODIAQ-katumaasturin ja KAROQin rinnalle tuli joulukuussa 2019 Vuoden Auto Suomessa 2020 tittelin voittanut kompakti katumaasturi KAMIQ.

Myös kesällä 2019 lanseerattu perheautokokoluokan SCALA sai vahvan alun ja nousi oman segmenttinsä suosikiksi. ŠKODA-malliston lippulaiva SUPERB jatkoi niin ikään suosiotaan, kun syyskuussa lanseerattiin uudistunut mallisto, joka täydentyi lisäksi uudella Scout-malliversiolla.

Škodan sähköisestä tulevaisuudesta ensimmäisiä tuulia tarjoilevat ladattava SUPERB iV -hybridi ja täyssähköauto CITIGOe iV.

ŠKODA astui sähköllä ajamisen maailmaan

Vuosi 2020 jatkaa viime vuoden ennätysten tiellä. Heti alkuvuodesta kahden ensimmäisen sähköä voimalinjassaan hyödyntävän automallin sekä iV -alatuotemerkin esittelyllä ŠKODA astuu sähköllä ajamisen maailmaan. Makupaloja uudesta maailmasta tarjoilevat SUPERB iV -hybridi sekä täyssähköauto CITIGOe iV.

Vuonna 2020 esitellään kansainvälisesti Škodan ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan perustuva täyssähköauto.

Laajempi mallisto kuin koskaan 2020

Keväällä 2020 julkistetaan täysin uuden neljännen sukupolven OCTAVIA-mallin hinnat. Uutuus lanseerataan Suomessa alkukesästä. Uusi OCTAVIA on entistäkin tilavampi, turvallisempi, liitettävyysmahdollisuuksiltaan runsaampi ja tunteita herättävämpi. Myös voimalinjat tarjoavat entistä suuremman valikoiman, kun tarjolle tulevat taloudelliset bensiini-, diesel- ja kaasumoottorit sekä näiden lisäksi ladattava hybridi sekä kevythybridivaihtoehdot.

KAMIQ-mallisto laajenee keväällä lifestyle-henkisellä Monte Carlo -malliversiolla sekä maa/biokaasuahyödyntävällä G-TEC -malliversiolla. Myös perheautokokoluokan SCALA-mallisto täydentyy niin ikään GTEC- sekä Monte Carlo -malliversioilla.