Kaikkien aikojen paras vuosi – 2017 ennätyksellinen Škodalle Suomessa

ŠKODA teki uuden myyntiennätyksen Suomessa vuonna 2017: Merkin myynti nousi +6,5 prosenttia 11 505 ajoneuvoon (2016: 10 805). Kyseessä oli paras vuosi Suomessa. Vuosi 2017 oli neljäs perättäinen vuosi, jonka aikana ŠKODA-autojen tuotantomäärä ylsi seitsemännumeroisiin lukuihin kansainvälisesti. ŠKODA vahvistaa mallitarjontaansa entisestään vuoden 2018 aikana - heti tammikuussa lanseerataan täysin uusi katumaasturimalli ŠKODA KAROQ.

›  ŠKODA teki vuonna 2017 ennätyksen Suomessa – 11 505 myytyä uutta autoa

›  OCTAVIA oli Suomen ostetuin auto 2017

›  ŠKODA oli Suomen suosituin yritysauto 16,9% osuudella

›  ŠKODA ennätysvauhdissa kansainvälisesti jälleen kerran

Vuosi 2017 oli neljäs perättäinen vuosi, jonka aikana ŠKODA-autojen tuotantomäärä ylitti miljoonan rajapyykin. Tšekin Mladá Boleslavissa perustettu perinteikäs autonvalmistaja ŠKODA AUTO ylsi tähän merkkipaaluun vuoden kuluessa varhaisemmin kuin koskaan aiemmin. Milloinkaan aiemmin vuoden miljoonas auto ei ole valmistunut jo lokakuussa. Tämän menestyksen takana ovat etenkin Škodan mallit OCTAVIA, FABIA ja SUPERB. Lisäksi iso katumaasturi ŠKODA KODIAQ on tuonut kasvua vuoden 2017 kuluessa. Jatkossa myös uusi ŠKODA KAROQ tulee lisäämään merkin potentiaalia. Vuonna 2017 ŠKODA saavutti myös toisen merkkipaalun, kun 20. miljoonas ŠKODA rullasi tuotantolinjalta syyskuussa.

ŠKODA menestyi Suomessa vuonna 2017 erinomaisesti. ŠKODA oli jo kuudetta kertaa kolmanneksi rekisteröidyin automerkki ja teki samalla uuden myyntiennätyksen Suomessa. Uusia ŠKODA-henkilöautoja rekisteröitiin yhteensä 11 505 kappaletta ja markkinaosuus oli 9,8 %. ŠKODA oli Suomen suosituin yritysautomerkki ennätysmäisellä 16,9% markkinaosuudella.

Suomen myydyin automalli oli myös vuonna 2017 ŠKODA OCTAVIA, joita rekisteröitiin 5 694 kappaletta. Octavian markkinaosuus yksinään oli 4,9 % koko Suomen automarkkinoista. OCTAVIA oli samalla myydyin yritysauto yli 8,8 % markkinaosuudella. Myös kompakti FABIA-malli jatkoi suosiotaan kasvattamalla osuutta (+10,7 %) ja malliston lippulaiva SUPERB-mallin myyntiä vauhditti uusi varustellumpi BusinessLine-mallisto. SUPERB oli 4. suosituin yritysauto Suomessa.

Vuoden 2017 huhtikuussa lanseerattu uusi iso katumaasturi KODIAQ nousi heti suosikiksi segmentissään. ŠKODA tulee jatkamaan katumaasturimalliston mallikampanjaa myös vuonna 2018, kun tammikuussa markkinoille lanseerataan uusi katumaasturi KAROQ.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki