KAIKKIEN AIKOJEN PARAS VUOSI  - ŠKODA-MYYNTIENNÄTYS

ŠKODA teki vuonna 2011 Suomessa kaikkien aikojen myyntiennätyksen. Vuoden aikana rekisteröintiin 10 217 uutta Škoda-henkilöautoa.  ŠKODA Octavia kiihdytti vauhtia loppuvuonna ja nousi ensimmäistä kertaa rekisteröintien ykköseksi.

ŠKODAN menestys on ollut tänä vuonna huimaa. Ensimmäistä kertaa ŠKODAN historiassa myynti on ylittänyt 10 000 uuden ŠKODAN maagisen rajan ollen 10 217 uutta henkilöautoa ja lisäksi 40 rekisteröityä pakettiautoa eli yhteensä 10 257 kpl. ŠKODA olikin viime vuonna henkilöautorekisteröintitilastoissa sijalla neljä, markkinaosuus oli 8,1 %. Vuonna 2010 rekisteröitiin 9 183 uutta ŠKODA-henkilöautoa ja pakettiautot mukaan lukien kaikkiaan 9 270 uutta ŠKODAA. Vuonna 2011 ŠKODA-myynnin kasvu oli 11,3 prosenttia.

Nelivetoisia ŠKODA-malleja rekisteröitiin vuonna 2011 kaikkiaan 1 283 kappaletta, myynti kasvoi 69 % verrattuna edellisvuoteen. Nelivetomalliston myynti oikeutti nelivetorekisteröintitilaston neljänteen sijaan. Automaattivaihteisten autojen myynnissä ŠKODAN menestys oli myös vankkaa ja merkki oli myyntitilaston kolmannella sijalla. Octavia oli Suomen eniten rekisteröity automaattivaihteinen auto.

Myös muualla maailmassa ŠKODAN myynti käy. Marraskuun loppuun mennessä ŠKODAA oli myyty 816 800 kappaletta, missä on kasvua 16,3 %. Luku on jo yli vuoden 2010 koko vuoden myynnin, joka oli 762 600 autoa.

ŠKODA Octavia on menestynyt loistavasti. Se oli viime vuonna Suomen eniten myyty automalli, jota rekisteröitiin 5937 kappaletta, ja sen osuus koko Suomen automyynnistä oli 4,8 %. Octavia oli myös vuoden 2011 kolmanneksi suosituin yritysauto. Octavian menestys vauhdittui loppuvuodesta, kun mallisto täydentyi uudella vähäpäästöisellä 1.4 TSI Green tec -moottorilla sekä Octavia Plus -varustepaketilla, joka sisältää tärkeitä turva- ja mukavuusvarusteita, joita tässä luokassa ei ole totuttu näkemään vakiovarusteena.

ŠKODA Superb oli ŠKODAN toiseksi suosituin automalli 1747 auton rekisteröinnillä, mikä oikeuttaa tilastoissa 18. sijaan. Lisäksi Superb oli yritysautorekisteröinneissä seitsemännellä sijalla ja Suomen kolmanneksi eniten rekisteröity taksi.

ŠKODA Fabian myynti sujui loistavasti ja myynti kasvoi edellisvuodesta 48,1 %. Fabiaa rekisteröitiin viime vuonna 1204 kpl ja se oli segmenttinsä viidenneksi eniten rekisteröity automalli.

ŠKODA Yetin myynti kasvoi 21 % ja oli 1119 kpl, se oli katumaastureiden segmentissä sijalla viisi.

ŠKODA Roomsterin myynti kasvoi 59 %. Henkilöautoksi rekisteröitiin 211 Roomsteria, minkä lisäksi 19 Roomsteria rekisteröitiin pakettiautoksi.

Vuonna 2012 tulee Suomessa myyntiin ŠKODAN ensimmäinen kaupunkiauto, ŠKODA Citigo. Malli lanseerataan Suomessa syksyllä. Tänä vuonna esitellään myös tuotantoversio viime syksynä Frankfurtin autonäyttelyssä esitellystä Mission L -tutkielma-autosta. Tuo auto sijoittuu kooltaan Fabian ja Octavian väliin, ja on kokonaan uusi autoluokka ŠKODAN mallistossa. Näiden kahden uutuuden myötä ŠKODAN mallisto laajenee, ja siinä on jo kaikkiaan seitsemän eri mallisarjaa. Malliston laajeneminen ja menestys nykyisillä markkina-alueilla sekä kasvavilla markkinoilla kuten Kiina, Intia ja Venäjä, on osa ŠKODAN tavoitetta kasvattaa maailmanlaajuinen myynti 1,5 miljoonaan autoon vuoteen 2018 mennessä.

Helkama-Auto Oy on osa Helkama-yhtiöitä. Helkama-Auto on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

Communications Manager