3.10.2018
Kalle Rovanperä ensimmäiseen MM-ralliin täysi-ikäisenä – Pontus Tidemand uusimaan viimevuotista WRC2-luokan voittoa Walesin sorateille Ajankohtaista & Uutta

Kuva: ŠKODA Motorsport

Kauden 2018 yhdestoista MM-ralli ajetaan viikonloppuna vaativilla Walesilaisilla sorateillä. Kalle Rovanperä osallistuu ensimmäiseen ralliinsa täysi-ikäisenä. ŠKODA Motorsportin väreissä tallikaverina ajava ruotsalainen Pontus Tidemand haluaa uusia viimevuotisen WRC2-luokan voittonsa.

Edellisessä MM-osakilpailussa Turkissa WRC2-luokan mestaruudesta taistelevat ŠKODA Motorsport -kuljettajat Jan Kopecky ja Tidemand ajoivat tallille WRC2-luokan tiimimestaruuden neljännen kerran peräkkäin (edellyttää FIA:n virallisten tulosten julkaisemista). Kopeckyn täysi pistepotti riitti tiimimestaruuteen, kun taas Tidemand joutui keskeyttämään ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Walesin MM-ralliin ruotsalainen lähtee kuitenkin mielessään viimevuotisen voiton uusiminen.

– Pääsimme testaamaan sateessa ja auringonpaisteessa, joten testipäivä oli antoisa. Tunnen, että olemme valmistautuneet hyvin ja odotan viikonlopulta kunnon kilpailua, Tidemand ennakoi tulevaa kilpailua.

Tallin  suomalainen superlupaus Kalle Rovanperä lähtee nyt ensimmäiseen MM-ralliinsa täysi-ikäisenä, kun hän täytti maanantaina 1. lokakuuta 18 vuotta. Vuosi sitten erikoisluvalla suomalaisen ajokortin saaneen Rovanperän kilpailuohjelmaan on tähän saakka vaikuttanut se, ettei hänen ajaminen ole ollut kaikissa maissa mahdollista. Walesin MM-ralli vuonna 2018 on Rovanperälle sikäli poikkeuksellinen, että se on myös ensimmäinen MM-ralli, jossa hän on jo aikaisemmin (2017) kilpaillut.

Kuva: ŠKODA Motorsport

Walesin MM-ralli alkaa torstaina 4. lokakuuta kello 21.00 Suomen aikaa lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Rallin voittaja on selvillä iltapäivällä sunnuntaina 7. lokakuuta. Rallissa ajetaan 23 erikoiskoetta, joiden yhteismitaksi kertyy 318,22 kilometriä.