14.2.2019
Kalle Rovanperä ja Eerik Pietarinen Ruotsin MM-rallin ŠKODA-tähdet Škoda Sponsoroi

Ruotsin MM-ralli kerää tänäkin vuonna järeän suomalaiskuljettajien osanoton. Ja jälleen kerran, yli puolet R5-autolla ajavista lähtee matkaan ŠKODA Fabia R5:llä.

ŠKODA Motorsportin ilmoittamana lähtöviivalla torstaina alkavassa Ruotsin MM-rallissa on kaksi sinivalkoista autokuntaa, joista jokaiselle jäsenelle kyse on ensimmäisestä kerrasta sarjan ainoassa talvirallissa.

Eerik Pietariselle kyse on paitsi ensimmäisestä kerrasta Ruotsissa, myös ensimmäisestä ulkomaisesta MM-rallista.

– Tiet ovat todella nopeita, mutta melko kapeita. Nuotituksessa ne näyttivät olevan kovassa jäässä, joten uskoisin niiden kestävän hyvin.

Kalle Rovanperä avasi kautensa jo Monte Carlo –rallissa, mutta ei ollut täysin tyytyväinen kilpailuunsa Ranskan Merialpeilla.

– Vaikka saalistinkin arvokkaita WRC2 Pro –pisteitä Montessa, tulos ei aivan ollut sitä, mihin tähtäsin. Ensimmäisen erikoiskokeen virheeni jälkeen, kun menimme ulos tieltä, pystyimme ajamaan hyviä EK-aikoja. Kokemus Monte Carlosta auttaa kyllä minua varmasti tulevaisuudessa, Rovanperä uskoo.

Vaikka Rovanperä ei vielä MM-tasolla ole talviralliin osallistunutkaan, on 18-vuotias ŠKODA-tähti päässyt nauttimaan lumella ajamisesta kahdesti kotimaisessa SM-sarjassa voitokkaasti. Ruotsissa venymiskykyä tarvitaan kuitenkin vauhdin ja varmuuden suhteen huomattavasti enemmän.

– Tämä on ensimmäinen kertani Ruotsin rallissa, mutta rakastan lumella ajamista, joten odotan kilpailua kovasti. Voittaakseen Ruotsissa pitää ajaa todella rajoilla, eikä varaa ole yhteenkään virheeseen.

Tänä vuonna Rovanperän etuna on kuitenkin se, että viime vuonna kerätyt kisakilometrit näkynevät positiivisena vaikutuksena tämän kauden koitoksissa.

– Viime vuonna, Walesin rallia lukuun ottamatta, jokainen osakilpailu oli minulle uusi. Tänä vuonna voin jo hyötyä niiden seitsemän rallin kokemuksesta, jonka sain viime kaudella. Silti pitää tietysti oppia vielä paljon, tietää Rovanperä.