27.11.2019
Kalle Rovanperä ja Jan Kopecký testasivat uudet MONTE CARLO -erikoismallit Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA SCALA MONTE CARLO ja KAMIQ MONTE CARLO -erikoismallien tuotanto on jo käynnissä Mladá Boleslavin päätehtaalla.

ŠKODA Scalan ja ŠKODA Kamiqin uudet sporttiset MONTE CARLO -erikoismallit tekivät vaikutuksen rallin maailmanmestareihin Kalle Rovanperään ja Jan Kopeckýyn.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA AUTO

ŠKODA ei olisi voinut toivoa yhtään kovempitasoisia kuljettajia testaamaan uusien ŠKODA SCALA – ja ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO -erikoismallien kyvykkyyttä sekä arvioimaan niiden urheilullisuutta ja arjen käytännöllisyyttä. ŠKODA Motorsportin tehdaskuljettajat suuntasivat Tšekin teille, missä he tekivät SCALA MONTE CARLO- ja KAMIQ MONTE CARLO -erikoismalleille tiukkoja testiajoja voidakseen valita oman suosikkinsa. Urheilullista elämäntyyliä korostavat erikoismallit juontavat juurensa Škodan menestyksekkäästä rallihistoriasta, ja ne saivat ammattikuljettajat kaikin puolin vakuuttuneiksi.

ŠKODA-tehdaskuljettajat Jan Kopecký ja Kalle Rovanperä lukeutuvat maailman parhaimpiin rallikuljettajiin omassa luokassaan. Tšekkiläinen Jan Kopecký voitti vuoden 2018 WRC2-luokan maailmanmestaruuden, ja hänen nuorempi tallikaverinsa Kalle Rovanperä on jo varmistanut vuoden 2019 MM-sarjan WRC2 Pro -luokan mestaruuden*. Espanjassa kauden viimeistä edeltäneessä kisassa kaksikko varmisti lisäksi ŠKODA Motorsportille WRC2 Pro -luokan valmistajien mestaruuden*.

Rallikausi huipentuu kansainvälisen autoliitto FIA:n palkintogaalaan, missä maailmanmestaruussarjan parhaimmisto palkitaan suorituksistaan. Tällä välin molemmat rallikuljettajat tarttuivat innoissaan mahdollisuuteen vaihtaa tuttu ŠKODA FABIA R5 evo kompaktikokoluokan sarjatuotantoautomallien urheilullisiin huippuvarusteluversioihin. SCALA MONTE CARLO ja KAMIQ MONTE CARLO tekivät erinomaisilla ominaisuuksillaan vaikutuksen kumpaankin huippukuljettajaan.

Kalle Rovanperä kehuu SCALA MONTE CARLO -mallin istuimia ja erinomaisia ajo-ominaisuuksia.

”Innostuin heti ŠKODA SCALA MONTE CARLO -mallin äärimmäisen sporttisista linjoista. Erilaisten alustasovitusten ansiosta kuljettaja pystyy täydellisesti hyödyntämään auton erinomaisia ajo-ominaisuuksia etenkin mutkaisilla teillä ajettaessa. Tässä yhteydessä myös istuimien huippuominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Ne tarjoavat täydellisen sivuttaistuen ja ovat lisäksi erittäin mukavia pitkillä ajomatkoilla. Hienoa on myös se, että SCALA on aina online mahdollistaen älypuhelimeni integroinnin täysin ongelmitta”, kertoo Kalle Rovanperä puhuessaan SCALA MONTE CARLO -erikoismallista.

Jan Kopecký arvostaa urheilullisen KAMIQ MONTE CARLO -mallin runsaita tiloja ja ajamisen hauskuutta.

Jan Kopecký on puolestaan vaikuttunut KAMIQ MONTE CARLO -mallista: ”Perheellisenä arvostan runsaita tiloja. Tässä suhteessa ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO vastaa täydellisesti vaatimuksiani. Lisäksi auton ulkopuolen ja sisätilojen sporttinen design vetoaa minuun. Kompaktit ulkomitat ja korkeampi istuma-asento varmistavat, että tämä crossover-katumaasturi pärjää erinomaisesti kaupunkien vilkkailla kaduilla. Kun lapset eivät ole kyydissä ja haluan nautiskella ajamisen hauskuudesta hieman enemmän, voin valita mukautuvan Sport-alustansäätöjärjestelmän Sport-asetuksen, jolloin autosta tulee painikkeen painalluksella entistä dynaamisempi ja urheilullisempi.”

Runsaasti mustia MONTE CARLO -yksityiskohtia

ŠKODA käyttää MONTE CARLO -nimitystä kompaktikokoluokan autojensa urheilullisista erikoismalleista. Nimiperinne juontaa juurensa 1936 lanseerattuun ŠKODA POPULAR -auton erikoismalliin, jota valmistettiin rajoitettu erä. Monacon ruhtinaskunnan loiston ja glamourin lisäksi nimi Monte Carlo tuo mieleen Monte Carlon rallin pitkät moottoriurheiluperinteet. Tässä ensimmäistä kertaa vuonna 1911 järjestetyssä legendaarisessa tapahtumassa on nähty lukuisia ŠKODA-voittajia.

Nykyisten MONTE CARLO -erikoismallien tunnuspiirteitä ovat urheilullisuutta korostavat mustat yksityiskohdat. Näihin lukeutuvat esimerkiksi SCALA MONTE CARLO -mallissa ja KAMIQ MONTE CARLO -mallissa jäähdyttimen ŠKODA-säleikköä ympäröivä kiiltävän musta kehys. Kamiqin etuhelmassa, ulkopeilikoteloissa, kynnyspalkeissa, takadiffuusorissa ja auton tekstilogossa sekä kattokaiteissa on tyylikkään musta viimeistely. Kokonaisuuden kruunaavat MONTE CARLO -erikoismallin vakiovarusteiset mustat 17-tuumaiset Volans-kevytmetallivanteet tai lisävarusteena saatavilla olevat 18-tuumaiset Vega-kevytmetallivanteet.

Kattava varustelu ja urheilullisuutta huokuvat sisätilat

Erikoismallien SCALA MONTE CARLO ja KAMIQ MONTE CARLO kattavaan varustukseen sisältyvät panoraamakattoikkuna, musta kattoverhous, urheiluistuimet integroiduin pääntuin ja alumiiniset poljinlevyt. Monitoiminäppäimellinen urheiluohjauspyörä on verhoiltu rei’itetyllä nahkalla, jossa on samanlaiset punaiset koristesaumat kuin vaihde-/valitsinvivun ja seisontajarrukahvan nahkaverhouksessa. Se korostaa tyylikkäästi auton punasävyistä LED-tunnelmavalaistusta.

Erikoismallien ŠKODA SCALA MONTE CARLO ja ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO moottorivaihtoehdot ovat samat kuin muiden saman malliston autojen.

*Edellyttää FIA:n virallisten tulosten julkaisemista