5.11.2019
Kamiq pyörähti kaupungilla Ajankohtaista & Uutta

Suomalaiset autotoimittajat pääsivät tekemään tuttavuutta uuden Kamiqin kanssa Gallen-Kallelan Museon ainutlaatuisessa miljöössä, kun urbaani katumaasturi kutsui koeajoon.

TEKSTI: SARI OKKO / KUVAT: ESKO TUOMISTO

Škodan suosittuun katumaasturimallistoon ja isompien sisarustensa Kodiaqin sekä Karoqin seuraan liittynyt Kamiq on kuin luotu aktiiviseen elämäntyyliin, urbaaniin asfalttiviidakkoon ja monenlaiseen menoon oman tiensä kulkijoille. Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä nimensä ammentava Kamiq tarkoittaakin jotain, mikä sopii täydellisesti jokaiseen tilanteeseen.

Kamiq tuo Škodan katumaasturimallien muotokielen kompaktikokoisten kaupunkikatumaastureiden kokoluokkaan.

Koeajoon kutsuvat ŠKODA Kamiqit asettuivat Tarvaspään maisemissa Akseli Gallen-Kallelan jalanjäljille museon komeaan miljööseen.

Bensiinimoottorilla varustetut Kamiqit ovat jo myynnissä. Ensi vuonna tulossa on myös 1,0-litrainen G-TEC -kaasuversio.

Kamiq yhdistää katumaasturille tyypillisen suuremman maavaran kompakteihin ulkomittoihin sekä Škodalle tyypilliseen tunteita herättävään muotoiluun. Reilun väljät sisätilat, runsas varustelu ja lukuisat Simply Clever -ratkaisut tekevät vaikutuksen. Koeajajat luonnehtivat uutuutta muun muassa kokoluokkaansa suuremman oloiseksi, miellyttäväksi, mukavaksi ja kiinnostavaksi tuttavuudeksi.

Gallen-Kallelan Museon pihalla huomiota herätti myös upouusi ŠKODA Superb Scout. Tangerine Orange -metalliväri on saatavilla vain tähän uutuusmalliin.

Kamiqin kotimaan koeajosta päästään nauttimaan sanoin ja kuvin tulevassa ŠKODA magazine 1/2020 -lehdessä!