26.4.2023
Käyttötestissä Octavia G-TEC – lue Tekniikan Maailman tulokset Ajankohtaista & Uutta

Tekniikan Maailma otti käyttötestiin Octavia Combi 1,5 TSI G-TEC Style DSG -mallin. Autolla ajettiin reilussa vuodessa noin 60 000 kilometriä, ja lähes kokonaan biokaasulla. Mitä matkalla tapahtui?

Tekniikan Maailman käyttötesti on toteutettu jo 184 kertaa, mutta ensimmäistä kertaa se tehtiin nyt kaasuautolla. Laajassa käyttötestissä tarkasteltiin muun muassa käytettävyyttä, ajo-ominaisuksia, kaasulla ajamista, talvikokemuksia, huoltoa, käyttökuluja, koria, sisätiloja, alustaa, moottoria ja voimansiirtoa.

Käyttötestin lopputulemana Octavia G-TEC sai kiitettävät tai hyvät arvosanat lähes kaikilla osa-alueilla. Erityiskiitosta tuli esimerkiksi polttoainekulujen taloudellisuudesta, moottorin ja voimansiirron luotettavuudesta, sisätiloista, matkustajamukavuudesta, tavaratilasta, valoista ja näkyvyydestä.

Käyttötestin tulokset kertovat esimerkiksi seuraavaa: ”Kaasukäyttöisen voimalinjan suurin etu on mahdollisuus ajaa biokaasulla.” ”Octavia G-TECillä ajaminen on paitsi ilmastoystävällistä, myös taloudellista.” ”Kaasukäyttöinen Škoda Octavia palveli luotettavasti koko käyttötestin ajan”.

Lähde: Tekniikan Maailma 8B/2023