8.6.2022
Kiertueella ENYAQ COUPÉ RS iV – kyllä kiinnostaa! Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV on Suomen kiertueella 18.6.2022 asti. Road Tourin kolmantena päivänä uutuus ihastutti Vantaalla. Paikan päällä tutustumisen luonne kävi nopeasti selväksi: kiinnostusta riittää.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Esko Tuomisto

ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV -kiertue starttasi maanantaina 6.6.2022 Espoosta, Tampereelta ja Porista. Keskiviikkona 8.6. Road Tour pysähtyi päiväksi Vantaalle.

Ensimmäisten kiinnostuneiden joukossa Autokeskus Airportissa vieraili vantaalainen Seppo Metsola. Koeajossa oli ”perus-ENYAQ iV”, mutta tähtäimessä ENYAQ COUPÉ RS iV.

”Erityisesti kiinnostaa ENYAQ COUPÉ iV -mallin tyylikäs muotoilu. Tärkeitä asioita ovat myös tavaratilan koko, tilojen yleinen väljyys ja istuinmukavuus. Kyllähän ENYAQ iV koeajossa todella hyvältä tuntui: auto kiihtyy hyvin, ohjaus on tarkka ja ajotuntuma erinomainen”, Metsola tuumii.

Metsola on selvittänyt omakotitaloyhtiön latausmahdollisuuksia, joten sekin puoli on kunnossa. ENYAQ COUPÉ RS iV -täyssähkökatumaasturissa vaikutuksen tekivät myös monet škodamaiset Simply Clever -oivallukset, kuten auton etuovesta löytyvä sateenvarjo.

”ENYAQ COUPÉ RS iV on kiinnostava niin muotoilultaan kuin mukavuudeltaan”, Seppo Metsola sanoo.

Parasta vastinetta rahalle

Loviisassa asuva Ville Hilmola pääsi ennakkovaraajana koeajamaan ENYAQ COUPÉ RS iV:n jo viikkoa ennen kiertueen alkua. Kun auto tuli Vantaalle näytille, hyvää ensivaikutelmaa piti lähteä vahvistamaan.

”Sähköautoilu on kiinnostanut jo pitkään ja se on houkutteleva vaihtoehto. ENYAQ COUPÉ RS iV -mallissa kiinnostaa kokonaisuus, tekniset ominaisuudet, muotoilu ja muun muassa sisustuksen äärimmäisen viimeistelty vaikutelma”, noin 35 000 kilometriä vuodessa ajava Hilmola sanoo.

”Latausjärjestelmä on kotona kunnossa ja ENYAQ iV:n toimintamatka riittävä päivittäiseen ajoon. Reilu kymmenen vuotta sitten ajoin Superbilla, joka tarjosi parhaan vastineen rahalle. Sama odotus koskee nyt ENYAQ COUPÉ RS iV:tä.”

”ENYAQ COUPÉ RS iV tekee vaikutuksen kokonaisuutena kaikkine ominaisuuksineen”, Heikki Hilmola toteaa.

Vahva brändi vetää puoleensa

Autokeskus Airportin myynnin johtaja Karri Kotkavuori on tyytyväinen ENYAQ COUPÉ RS iV -mallin saamaan huomioon. Ennakkokysyntää on riittänyt, mikä näkyy myös Road Tourin aikana.

”2022 Jääkiekon MM-kisat jo herättivät kiinnostuksen Tampereella ja Helsingissä, kun ENYAQ COUPÉ RS iV näkyi niin kaupunkikuvassa, virallisilla Fan Zoneilla kuin jääkiekkoareenoilla. Nyt odotus on päättynyt ja auto on saatu näytille liikkeeseen”, Kotkavuori sanoo.

”Autoilijat ovat yhä kiinnostuneempia täyssähköautoista. ENYAQ COUPÉ RS iV -mallissa autoilijoita kiinnostaa niin uusi voimalinja kuin muotoilu. Ylipäätään ŠKODA on niin vahva brändi, että jokaisen uuden mallin myötä kiinnostus lisääntyy.”

ENYAQ COUPÉ RS iV:n tavaratilan koko sai kehuja.

”ENYAQ COUPÉ RS iV -mallin ennakkokysyntä on ollut kovaa. Virtaviivainen sporttiversio vetää selvästi puoleensa”, Autokeskus Airportin myyntipäällikkö Jukka Lamminmäki sanoo.

Katso kiertueen aikataulu

Ma 6.6.
Laakkonen Oy, Espoo
Laakkonen Oy, Tampere
Rinta-Joupin Autoliike Oy, Pori

Ti 7.6.
Käyttöauto Oy, Seinäjoki
Laakkonen Oy, Helsinki
Laakkonen Oy, Lahti

Ke 8.6.
Autokeskus Oy, Vantaa
Auto Suni Oy, Kouvola
Rinta-Joupin Autoliike Oy, Tervajoki

To 9.6.
Auto Suni Oy, Kotka
Laakkonen Oy, Kerava
Rinta-Joupin Autoliike Oy, Vaasa

Pe 10.6.
Auto Suni Oy, Lappeenranta
Laakkonen Oy, Porvoo
Käyttöauto Oy, Kokkola

La 11.6.
Laakkonen Oy, Jyväskylä
Nelipyörä, Hyvinkää
Wetteri Oy, Ylivieska

Ma 13.6.
Ajanvaunu Oy, Mikkeli
Nelipyörä, Hämeenlinna
Raahen Autokulma Oy, Raahe

Ti 14.6.
Jeni-AutoCenter, Varkaus
Lohjanportin Auto, Lohja
Wetteri Oy, Kemi

Ke 15.6.
Ajanvaunu Oy, Savonlinna
Rinta-Joupin Autoliike Oy, Salo
Wetteri Oy, Oulu

To 16.6.
Autoliike Miettinen, Kuopio
Rinta-Joupin Autoliike Oy, Turku
Wetteri Oy, Rovaniemi

Pe 17.6.
Laakkonen Oy, Lieksa
Loimaan Laatuauto, Loimaa
Pörhön Autoliike Oy, Kajaani

La 18.6.
Laakkonen Oy, Joensuu
Pörhön Autoliike Oy, Iisalmi

Tutustu malliin – ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV

Tästä linkistä