17.2.2019
Kiviniemi saalisti kolmossijan Kouvolan SM-rallista Škoda Sponsoroi

Kuva: Hannu Rainamo

TGS Worldwiden ŠKODA-kaksikko oli hyvässä vauhdissa Kouvolan SM-rallissa. Molemmat tiimin kuljettajista keräsivät kauden toisesta osakilpailusta tukevan pistepotin.

Kaksipäiväinen SM-ralli ajettiin Kouvolan seudun erikoiskokeilla. Perjantaina ohjelmassa oli kaksi erikoiskoetta, ja vielä lauantaillekin jäi viisi kovaa taivalta taitettavaksi.

Henrik Pietarinen johti rallia vielä ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Kilpailu oli äärimmäisen tiukkaa, sillä tuusulalaisen johtoasema Juha Saloon oli vain puoli sekuntia. Sitten tapahtui odottamattomia asioita, eikä ŠKODA-kuljettaja mahtanut tilanteelle mitään.

Pietarinen ajoi kilpailun viidenneksi. Eroa kärkeen kertyi 2.40,3 minuuttia.

– Muutoin kaikki sujui hienosti, mutta kaksi viimeistä erikoiskoetta eivät oikein onnistuneet. Sammutin auton EK6 lähdössä, ja jonkin matkaa erikoiskoetta ajettuamme, pyörähdin 360 astetta. Siitä pääsimme nopeasti jatkamaan, mutta seuraavalla erikoiskokeella linja valui vähän penkan päälle. Jouduimme pysähtymään ja putsaamaan keulaa lumesta.

Hämärässä ajamisen haasteelliseksi todennut Kristian Kiviniemi ylsi rallissa hienosti kolmanneksi, vaikka parkanolainen laski omanneensa mahdollisuudet vieläkin parempaan lopputulokseen.

Kiviniemen ero kisan voittaneeseen Teemu Asunmaahan oli 26,6 sekuntia.

– Sijoitus tyydyttää, mutta perjantai oli meille vaikea. Hämärässä ajamisessa ja silmälasien käytössä on jotain, mitä tarvitsee muuttaa. Hankala alku latisti vähän tunnelmaa, mutta lauantaina sujui jo paremmin. Tiet olivat pehmeät, kun keli oli plussalla. Otin viimeisen erikoiskokeen jo maltilla, vaikka pienellä riskillä tulos olisi voinut olla vielä parempi.