8.2.2017
Kodiaq hurmaa ŠKODA-jälleenmyyjät Ajankohtaista & Uutta

Yli 4500 Škoda-maahantuojaa ja jälleenmyyjää 72 maasta koeajoi Kodiaqin Pohjois-Espanjassa Bilbaossa tammi-helmikuussa järjestetyssä konferenssissa. Uutuusmalli teki vakuuttavaa jälkeä.

TEKSTI: SARI OKKO / KUVAT: ESKO TUOMISTO

Savonlinnassa ja Mikkelissä toimivan Ajanvaunu Oy:n toimitusjohtaja Pekka Piispa pitää Kodiaqin koeajoa ylivoimaisesti parhaana kokemuksena ”ensitreffeistä uuden automallin kanssa”.

”Kodiaqin ajettavuus on erinomainen, muotoilu maltillisen tyylikäs ja turvavarusteet monipuoliset. ŠKODA Connect tuo lisäksi autoon ihan uudenlaisia moderneja ominaisuuksia”, Piispa sanoo.

”Uskon vastaanoton olevan Suomessa suurta ja innostunutta. Kodiaq lisää Škodan tunnettuutta ja haluttavuutta, mikä heijastuu myös automerkin muihin malleihin.”

Piispan mukaan kiinnostus Kodiaqia kohtaan on ollut uskomattoman suurta viime syksystä lähtien. ”Kauppasopimuksia on tehty ennakkoon enemmän kuin ikinä muista malleista.”

Kodiaq on tehnyt Pekka Piispaan vaikutuksen. ”Parhaat ensitreffit ikinä”, Piispa hymyilee Kodiaqin ratissa.

Kodiaq vahvistaa myyntiä

Tomi Orava tutustui uutuusmalliin Kodiaq 2017 -ennakkokiertueella Arita Herttoniemen liikkeessä Helsingissä tammikuun alussa. Tilaisuus oli niin suuri menestys, ettei toimitusjohtaja ehtinyt itse auton rattiin lainkaan.

”Meillä kävi päivän aikana yli 300 ihmistä. Järjestimme maksimimäärän koeajoja, mitä pystyimme. Itse pääsin koeajamaan Kodiaqia ensimmäistä kertaa Bilbaossa”, Orava kertoo.

”Oma ennakkokäsitykseni autosta vain vahvistui koeajon myötä. Kodiaq on erittäin laadukas, hiljainen ja suuntavakaa. Kun istuu katumaasturissa korkealla, näkee liikenteessä hyvin, mikä sekin on miellyttävää.”

Orava tietää jo nyt, että uutuus vahvistaa Škodan myyntiä entisestään. ”Auto on mitoitettu monipuoliseen käyttöön erinomaisesti. Lisäksi auton hinnoittelu on erittäin onnistunut. Meillä Kodiaqeja on jo tilattu ennakkoon autoa edes näkemättä.”

”Odotukset ovat erittäin korkealla. Nyt vain odotamme malttamattomasti Kodiaqin rantautumista Suomeen”, Tomi Orava ja Ville Suni tuumivat Bilbaon World Dealer -konferenssissa.

Paljon kilpailijoitaan edellä

Imatralla, Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Kotkassa toimivan Auto-Sunin toimitusjohtaja Ville Suni tutustui Kodiaqiin pikaisesti Auto 2016 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa marraskuussa, mutta ensimmäiseen koeajoon Sunikin pääsi Bilbaossa.

”Koeajo osoitti, että Kodiaq on todella vakuuttava. Ei ihme, että testivoittoja on tullut suorastaan liukuhihnalta”, Suni toteaa.

”Parasta Kodiaqissa on sen rohkea, erilainen ja näyttävä muotoilu. Tämä on luonnollisesti hyvä asia, sillä kuluttajat kiinnittävät nykypäivänä erittäin paljon huomiota auton ulkonäköön. Myös Kodiaqin hallintalaitteet ja monet muut ominaisuudet, kuten värillinen kosketusnäyttö kaikkine uusine toimintoineen, ovat todella paljon kilpailijoita edellä.”

”Kodiaq-kiertue ja ennakkotilausten määrä osoittavat, kuinka mahtavan vastaanoton uutuus on Suomessa saanut. Kodiaq on tällä hetkellä erittäin kysytty malli, vaikka auto ei ole vielä edes rantautunut maahan. Tilauksia on tehty paljon, ja nämä kaikki jo ennen helmikuista Kodiaq 2017 -ennakkokiertuetta.”

Espanjan Bilbaossa jälleenmyyjillä oli mahdollisuus koeajaa Kodiaqia vaihtelevissa maastoissa. Lounaspaikalla oli erinomainen tilaisuus tarkastella autoja kaikissa väreissä.

Bilbaon jylhät maisemat tarjosivat haastavat puitteet Kodiaqin testaamiseen.

Kodiaq sai jälleenmyyjiltä erittäin positiiviset arviot. Ennakkokysyntä Suomessa on ylittänyt kirkkaasti kaikki uudelle mallille asetetut odotukset.

Koeajoreitin päätepisteen parkkipaikalla oli parhaillaan pari sataa Kodiaqia. Toiminta oli hienosti organisoitua. Paluumatkalle Bilbaoon lähdettiin uudella ajoneuvolla Kodiaq-laivueen kärjestä.