1.3.2021
KODIAQ kaikin herkuin Meidän Škodamme

Ravintoloitsija Bahri Karagümüsin valinta on KODIAQ 2.0 TSI 4x4 SportLine DSG Autom. ”Auto sopii tielle kuin tielle ja istuu pohjoisen haastaviinkin olosuhteisiin.”

Bahri Karagümüs asettui Suomeen 30 vuotta sitten. Autokseen oululaisten elämää turkkilaisin maustein höystävä Bahri valitsi KODIAQ SportLinen.

TEKSTI: Sari Okko, KUVAT: Juha Sarkkinen

Ankarasta kotoisin oleva Bahri työskenteli 1980-luvulla Turkissa suomalaisessa matkatoimistossa. Erinäisten polkujen kautta hän tuli käymään Oulussa ja jäi sille tielleen. Työura alkoi tiskarina paikallisessa pizzeriassa, kunnes Bahri perusti oman ravintolan 1993.

”Alun lamavuosista selvittiin pitkää päivää tekemällä ja tasoa nostettiin vuosi vuodelta. Jos on toiminut Oulun kokoisessa kaupungissa 27 vuotta, niin onhan se jonkinlainen saavutus”, Bahri hymyilee.

Bahri Karagümüs on viihtynyt Suomessa ja Oulussa jo 30 vuotta.

Rakkaudesta ruokaan ja autoon

Oulun ydinkeskustassa Rotuaarilla toimiva Istanbul Oriental tarjoaa turkkilaista ruokaa ja tunnelmaa. Lautasella itä ja länsi kohtaavat toisensa vuosisataisia valmistustapoja kunnioittaen. Paikallisten raaka-aineiden, kuten meri-Lapin karitsan, käyttö on ravintolalle tärkeää, ja talon pippuripihvistä on kasvanut jo oululainen käsite. Châine des Rotisseurs -järjestöltä saatu Paistinkääntäjien kilpi kertoo puolestaan.

Ravintolan resepti on yksinkertainen. ”Valmistamme kaiken rakkaudesta ruokaan”, Bahri summaa.

Samalla asenteella Bahri innostuu myös autoista. Muutama vuosi sitten elämään tuli Škoda Rapid ja pari vuotta sitten Kodiaq SportLine. ”Ihastuin Kodiaqiin heti ja halusin sen kaikin varustein.”

Hyvä auto kaikissa olosuhteissa

Bahrille auton valinnassa tärkeitä asioita ovat mm. tilavuus ja ajo-ominaisuudet. Myös värillä on väliä: auton tulee olla musta sekä sisältä että ulkoa.

”Kilometrejä kertyy lähinnä kaupunkiajosta ja mökkireissuista eli noin 15 000 kilometriä vuodessa. Kodiaqissa on kaikki ne ominaisuudet, joita tarvitsen. Neliveto on pohjoisissa olosuhteissa erittäin tärkeä ominaisuus ja avustimista suosikkejani on mukautuva vakionopeudensäädin”, Bahri kertoo.

Vaikka marraskuun pimeys pukkaa päälle ja tuuli vihmoo, Bahri on tyytyväinen. Autossa riittää lämpöä ja kevätkin koittaa joka vuosi. ”Kodiaq on hyvä auto kaikissa olosuhteissa.”

TOP 5, KODIAQ SportLine

  1. Tilavuus
  2. Varustelu
  3. Ajomukavuus
  4. Neliveto 4x4
  5. Hinta-laatu-suhde