21.11.2018
Kodiaqissa on kaikki Meidän Škodamme

Jos autoilija on määrätietoisen menevä ja sähäkän sporttinen, auton pitää istua kuvaan ja pysyä vauhdissa. Ei siis ihme, että Tarja Svartström ja ŠKODA Kodiaq löysivät toisensa.

Teksti: Sari Okko -

Aurinkoisessa Helsingin Ruoholahdessa komea pari kääntää päät. Tarja Svartström on pukeutunut liekehtivän värikkääseen asuun, joka korostaa mustan Kodiaqin vahvoja piirteitä ja jykevää muotoilua.

Suomalaisen yritystoiminnan kasvua, kilpailukykyä ja kansainvälistymistä vahvistavan Finnveran viestintä- ja henkilöstöjohtaja rakastaa autoilua. Työnantaja toimii Suomessa 15 paikkakunnalla, joten Tarja viihtyy autossa pitkiäkin aikoja: noin 35 000 kilometriä vuodessa. Erityisen tutuiksi ovat tulleet tiet Helsingistä Kuopioon, Turkuun, Tampereelle ja Jyväskylään.

”Ajaminen ei ole koskaan ollut mikään ongelma. Kaikki tietävät, että tulen mieluiten paikan päälle omalla autolla. Kiireisen työn vastapainoksi ajaminen merkitsee mukavaa itsekseen oloa ja rauhoittumista. En välttämättä edes kuuntele radiota, kunhan vain nautin ajamisen ilosta ja vapaudesta”, Tarja sanoo.

Iso katumaasturi kääntää päät. Tarja Svartstöm arvostaa niin Kodiaqin ajo-ominaisuuksia, ulkonäköä kuin sisätilojen avaruutta.

Tilaa kaikelle

Työajon lisäksi Tarjan auton mittariin kertyy kilometrejä Lahden lähellä sijaitsevan Vierumäen vapaa-ajan asunnon ja pääkaupunkiseudun välillä ajamisesta. Kesällä on mukava ajaa Vierumäeltä aamulla työpaikalle ja illemmalla taas takaisin.

Perheen 12- ja 16 -vuotiaat pojat harrastavat aktiivisesti niin golfia kuin jääkiekkoa, joten auton pitää olla tavaratiloiltaan tarpeisiin sopiva.

”Kodiaqiin mahtuu kepeästi neljä golfbägiä kärryineen. Tämä on jo ehditty testaamaan moneen kertaan. Sama tilanne on lätkäkassien kanssa. Kodiaqin kyytiin ne mahtuvat heittämällä”, Tarja hymyilee.

”Kun sain Kodiaqin ensikertaa koeajoon, tiesin heti, että se on tässä.”
Tarja Svartström

Viestintä- ja henkilöstöjohtajaTarja Svartström on ihastunut.Kodiaq vastaa kaikkiinvauhdikkaan naisenautotoiveisiin.

Väriä elämään

Tarja arvostaa pitkänä naisena auton runsaita sisätiloja. ”Kun pituutta on korkojen kera 185 cm, Kodiaqiin on helppo mennä ilman, että kokee istahtavansa katutasoon. Esikoisellekin on kertynyt pituutta jo 188 cm, joten takapenkin väljät jalkatilat tulevat tarpeeseen.”

”Moni on naureskellut, että mihin sinä cityihmisenä tarvitset katumaasturia. Vastaan, että juuri siksi. Katumaasturilla on helppo kulkea kesät talvet paitsi kaupungissa, myös kaupungin ulkopuolella. Katumaasturilla pääsee näppärästi yli töyssyjen ja lumikinosten. Kodiaqissa erinomaiset ajo-ominaisuudet yhdistyvät hyvään hinta-laatu-suhteeseen. Ruuhkissa ajaminenkin on miellyttävämpää, kun katumaasturista näkee korkeammalta pidemmälle.”

”Hauska yksityiskohta on sisätilojen paneeleissa vaihdettavat värit. Olen jo ehtinyt ryhtyä kausivalokuskiksi: jouluna punaista, itsenäisyyspäivänä sinisistä, kesällä pinkkiä”, Tarja nauraa.

Luksusta arkeen

Vauhdikkaaksi, reippaaksi ja määrätietoiseksi kuskiksi itseään luonnehtiva Tarja kiittää auton hyviä ajo-ominaisuuksia ja tehoa.

”Tykkään siitä, että autolla pääsee reippaasti liikkeelle ja turvallisesti eteenpäin.”

”Kodiaq on hyvä, hiljainen ja pehmoisen jämäkkä ajaa. Tykkään katumaastureista ja voin vain sanoa, että Kodiaqissa kaikki on kohdillaan. Kun sain Kodiaqin ensikertaa koeajoon, tiesin heti, että se on tässä. Nyt olen vannoutunut Kodiaq-kuski ja aina valmis puhumaan sen puolesta”, Tarja sanoo.

”Perheenäitinä arvostan monia arkeen luksusta tuovia asioita, kuten tavaratilan kassikoukkuja, sähkötoimista takaluukkua, lämmitettävää tuulilasia, tablettitelineitä, navigaattoria ja isoa näyttöä. Kun ne on kerran saanut, niistä olisi vaikea luopua.”

Voit tutustua KODIAQ-malliin tästä linkistä.