8.4.2020
Koeajossa uusi Octavia: Rakkaustarina saa jatkoa Ajankohtaista & Uutta

Autotoimittajat ennättivät jo koeajamaan täysin uuden Octavian, mutta mitä siitä sanottiin? Entistäkin parempi. Vaikuttavampi ja näyttävämpi. Fiinimpi kuin koskaan. Markkinoiden ykkönen.

Autotoimittajat pääsivät tutustumaan neljännen sukupolven upouuteen Octaviaan jo ennakkoon. Koeajojen tähtenä esittäytyi Octavia Combi 2.0 TDI 150 DSG Autom. Uutuuden hinnastot julkistetaan vielä kevään aikana.

Ennuste: suosio jatkuu

Tekniikan Maailman koeajossa uuden sukupolven Octavia yllätti sopivasti – viimeisteltynä, hiottuna ja kehittyneenä.

”Koeajetun auton 110-kilowattinen dieselmoottori kuljettaa autoa kevyen ketterästi pitämättä melua itsestään. Perustaltaan tuttua moottoria on kehitetty ja hienosäädetty, joka näkyy esimerkiksi madaltuneena kulutuksena”, Aimo Niemi ja Velimatti Honkanen arvioivat.

”Neljäs sukupolvi jatkaa siitä, mihin edellinen jäi. Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että suosio jatkuu.”

Linkki: Lue koko juttu Tekniikan Maailmasta

Erittäin mietitty perheauto

Moottori-lehden Lauri Ahtiaisen koeajo vahvisti näkemystä: uusi Octavia on erittäin mietitty ja kehittynyt perheauto.

Tärkeimmät muutokset löytyvät uuden ohjauspyörän takaa, mutta millainen uusia Octavia on ajaa? ”Vaivaton, yllätyksetön ja toimiva.”

”Lyhyt ensikoeajo jättää Škodan tärkeästä uutuudesta hyvin positiivisen ensivaikutelman. Edeltäjän toimivaa peruskonseptia ei ole muokattu liikaa, mutta sitä on hiottu ja tekniikkaa on tuotu lisää.”

Linkki: Lue koko juttu Moottori-lehdestä

Markkinoiden ykköseksi

Iltalehti näkee Škodan lyövän pöytään todella kovan paketin. Koeajossa kiitetään mm. sulavaa muotoilua, entisestään kasvanutta tavaratilaa ja sen Simply Clever -ratkaisuja, monipuolista viihde- ja infojärjestelmää sekä Travel Assist -pakettia apujärjestelmineen.

”Nyt on tarjolla runsaasti high-techiä yhdistettynä väljään tilankäyttöön ja näyttävään muotoiluun”, Pentti J. Rönkkö toteaa.

”Uusi Octavia on nostanut tasoaan niin reilusti, että sillä voi olla vain yksi tavoite: olla markkinoiden ykkönen.”

Linkki: Lue koko juttu Iltalehdestä

Fiinimpi kuin koskaan

Ilta-Sanomien Harry Kuurio kirjoittaa, että ”uusi Octavia sovittelee ylleen arkipukua, ja haluaisi selvästi jo liittyä seurapiireihin”. Uutuus tekee vaikutuksen.

”Parisen senttiä pidempänä ja puolitoista leveämpänä auton mittasuhteet ovat muuttuneet vaikuttavammaksi, mitä korostetaan terävämmäksi uudistettujen korilinjojen avulla.”

”Ajo-ominaisuuksiltaan uusi Octavia on varma suorittaja. Ohjaustuntuma on napakan täsmällinen ja neutraali, ja ajotilavalintojen sport-tila tuo ajamiseen lisää tanakkuutta.”

Linkki: Lue koko juttu Ilta-Sanomista

Tuttu herkku uusin maustein

Kauppalehti on vakuuttunut Octavian sisäisestä uudistumisesta. ”Varustelun puolesta suosikki kurkistelee jo premiumluokkaan”, Niko Rouhiainen kirjoittaa. Auto on täynnä škodamaisen fiksuja arjen ratkaisuja.

”Octavian suurimmat uudistukset kohdistuvat uuteen tietoviihdejärjestelmään sekä sen kosketus- ja hipaisukäyttöön, liitettävyyteen, sisustaan ja koko ohjaamon sähköistymiseen.”

”Uusi Octavia on juuri sitä, mitä siltä odotetaan – vuorenvarma perusauto, joka on teknisesti jo niin hyvällä tasolla, ettei järkiperusteita lähtökohtaisesti kalliimmille kilpailijoille meinaa löytyä.”

Línkki: Lue koko juttu Kauppalehdestä

Uppoaa kuin veitsi voihin

Autotallin artikkelissa arvioidaan, että tätä autoa suomalaiset rakastavat jatkossakin. ”Täysin uusi Octavia tulee pitämään paikkansa suomalaisten perheautojen mittapuuna”, Teemu Granström kirjoittaa.

”Ensinnäkin voimalinjat on laitettu rankalla kädellä uusiksi, ja mielenkiintoisimpana uutuutena Octavia tulee tarjolle pistokkeesta ladattavana hybridimallina. Toiseksi Škoda on ottanut valtavan digiloikan.”

Linkki: Lue koko juttu Autotallista

Täydet viisi tähteä

Auto Bildin ensikoeajo antaa uudelle Octavia Combille täydet viisi tähteä! Uutuus tarjoilee lehden mukaan ”sen seitsemän yllätystä” eli paljon tilaa, yksityiskohtia ja oivalluksia, joita myös jutussa esitellään kuvien kera.

”Bravo, Škoda! Tšekit rakensivat uusinta Volkswagen-tekniikkaa hyödyntäen erittäin nykyaikaisen farmarin, joka on kaiken lisäksi luokkansa suurin. Octavia on fiksu farmari myös jatkossa”, Andreas May kirjoittaa yhteenvedossaan.

”Uusi Škoda Octavia Combi on perheellisten (työsuhde)autoilijoiden unelma.”