27.10.2019
Kolmas sija ja tiimimestaruus Rovanperän ilonaiheita Katalonian MM-rallissa Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä saalisti WRC2 Pro –luokan kolmannen sijan Katalonian MM-rallista. Škoda-kuljettaja ei kyennyt tällä kertaa parempaan, rallissa, johon mahtui monenlaista ohjelmaa.

Rovanperä ei enää päätöspäivän neljällä erikoiskokeella lähtenyt rynnimään ja tavoittelemaan väkisin luokan kakkossijaa.

Heti perjantaina Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen huomasivat työsarkaa olevan riittävästi.

– Aika huono ralli oli kokonaisuudessaan. Soralla oli aika huono ajaa ilman testiä. Eilen ajoin eroa hyvin kiinni, mutta viimeisellä erikoiskokeella hölmöilin jälleen. Hyvä, että olemme kuitenkin tiimimestareita.

Koko kauden Rovanperä laskee kuitenkin reilusti plussan puolelle. Oppia tuli eri ralleista ja olosuhteista, ja vaikka kilpailut on tältä erää ajettu, on vuorossa vielä tutustumismatka uutena osakilpailuna MM-sarjaan mukaan tulevaan Japanin ralliin.

– Mentiin aika paljon eteenpäin. Tämä kausi oli vaikeampi kuin edellinen. Tuli virheitä, ja opittiin niistä, mikä on hyvä asia. Japanin ralliin olisi tarkoitus tehdä nuotti. Se on uusi kilpailu asfaltilla, eikä kukaan oikein tiedä, millaista siellä tulee olemaan.

Škoda Motorsport varmisti Kataloniassa tiimien välisen mestaruustittelin.

WRC2 Pro –luokan lopputulokset

WRC2 Pro –tiimien väliset mestaruuspisteet:

*vaatii FIA:n hyväksynnän