15.9.2019
Kolmas sija toi Rovanperälle tärkeitä MM-pisteitä Turkissa Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä saalisti WRC2 Pro –luokan kolmannen sijan Turkin MM-rallista. Perjantaisten ongelmien jälkeen tulos oli paras, mihin Rovanperä ylsi.

Turkin MM-ralli tiedettiin rajuksi kilpailuksi, ja sitä se myös oli. Vaikka Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen matka jatkui Rally2:ssa, jäi lopputulos kaihertamaan nuoren miehen mieltä. Luokkavoittoon olisi ollut jälleen hyvät mahdollisuudet.

– Tavoite oli vain voittaa, joten kyllähän tämä harmittaa. Tiedän pystyväni ajamaan nopeasti, mutta ei se nyt auttanut. Sen ainakin opin, että meidän luokan renkaallamme pitää tällaisissa olosuhteissa ajaa hiljaa, Rovanperä summasi.

Tällä Rovanperä viittasi matkan heti perjantaiaamuna katkaisseisiin kolmeen rengasrikkoon. Se siirsi WRC2 Pro –luokan mestaruuskamppailun ratkeamista tulevaisuuteen. Sen verran Rovanperällä on pisteissä jo etumatkaa, että varsin todennäköisesti taistelu ratkeaa jo lokakuun alun Walesin osakilpailussa.

– Mestaruus ei sinänsä vielä ole mielessä. Se olisi voinut jo täällä varmistua, mutta toivottavasti se varmistuu jossain seuraavista kisoista. Hyvä se olisi voittaa. Ennen Walesia ajamme vielä testiä. Auto on kehittynyt liukkaissa kisoissa, ja jos Walesissa on hyvä pito, niin mukavaa siellä on ajaa.

Škoda Motorsportille viikonloppu oli jälleen antoisa, sillä Rovanperän lisäksi autonsa maaliin toi myös Jan Kopecky luokan kakkossijalla.

Tiimipisteissä se teki hyvää Škodalle, joka vankisti johtoasemaansa ennen kauden kolmea viimeistä MM-rallia.

Lopputulokset, Turkin MM-ralli – WRC2 Pro –luokka

Pistetilanne, WRC2 Pro –luokka: