7.11.2019
”Kuin kotiin tulisi” Meidän Škodamme

Miikka Seppälä on luotsannut Särkänniemeä reilut kymmenen vuotta. ”Kun näkee ilon asiakkaiden kasvoilla, tietää, miksi tulla töihin huomannakin”, Seppälä sanoo.

Miikka Seppälällä on harvinaisen hauska työpaikka. Tampereen Särkänniemi Oy:n toimitusjohtaja iloitsee paitsi jokaisesta työpäivästään myös työsuhdeautostaan. Kodiaqissa on kaikki kohdillaan.

TEKSTI: SARI OKKO / KUVAT: ESKO TUOMISTO

Tampereen kesä on vetänyt jälleen puoleensa, vaikka Suomen kesä ei tänä vuonna lomailijoille aina parhaita puoliaan näyttänytkään. Vuosittain Särkänniemessä vierailee noin 650 000 – 700 000 huvittelijaa.

”Enemmän kävijöihin vaikuttavat sääennusteet kuin vallitseva sää. Jos ennustetaan huonoa, se näkyy kävijämäärissä, mutta paikanpäällä todettu huonokaan sää ei juuri menoa haittaa”, Seppälä hymyilee.

Kyllä, Seppälällä on töissä kivaa satoi tai paistoi. ”Usein tulee aamuisin mietittyä, kuinka etuoikeutettu sitä onkaan, kun saa tehdä työtä, jolla voi tuottaa iloa ja elämyksiä ihmisille.”

Ylös taivaisiin ja vauhdilla alas

Ennen Särkänniemeä Seppälä teki pitkään töitä urheilumaailmassa, jossa ollaan tekemisissä suurten tunteiden kanssa – ihan niin kuin huvipuistossakin. Särkänniemessä suurin sesonki on aina kesällä, mutta suurin työ tehdään jo ennen huvittelukauden alkua.

Säännöllisesti uudistuva, 50-vuotisjuhlakesäänsä viettävä huvipuisto toi tänä vuonna huvittelijoiden iloksi BOOMin, joka vie matkustajat rakettimaisesti yli 60 metrin korkeuteen noin kuudessa sekunnissa ja tiputtaa alas lähes vapaalla pudotuksella. Lisäpotkua matkaan tarjoilee tornin kiertyvä varsi, jonka ansiosta kuljetusalusta pyörii akselinsa ympäri. Matkustajat kokevat kehossaan 4G:n kiihdytysvoiman, mutta ehtivät myös ihastelemaan maisemia, mikäli uskaltavat pitää silmänsä auki. ”Uutuuslaite on vähintäänkin erittäin suosittu”, Seppälä summaa.

”Olen Kodiaqiin todella tyytyväinen. Ei ole käynyt vaihtaminen mielessä”, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä toteaa.

Vastuu iloisesta tulevaisuudesta

Vaikka Seppälän työpaikalla on lupa pitää hauskaa, työ ei ole yhtä hassuttelua. Yrityksessä otetaan vakavasti vastuuta iloisesta tulevaisuudesta eli ympäristöasioista, joiden eteen Särkänniemessä on tehty töitä jo kahden vuosikymmenen ajan.

Särkänniemessä on oma aurinkovoimala, jonka tuottaman energian lisäksi käytettävä muu sähkö on sataprosenttisesti kotimaista uusiutuvaa energiaa. Lähes kaikki Särkänniemessä tuotettu jäte menee uusiokäyttöön ja suurin osa valoista on ledivaloja. Särkänniemessä säästetään vettä ja kannustetaan asiakkaita tekemään huvipuistopäivänään vastuullisia valintoja.

Särkänniemi on myös maailman ensimmäinen huvipuisto, jonka jokaisessa ruokapisteessä on tarjolla kasvis- ja vegaaniruokavaihtoehto. Ruokapisteissä suositaan kotimaisia ja kestävästi tuotettuja raaka-aineita sekä kiinnitetään huomiota hävikkiin.

”Tähän samaan vastuullisuuden teemaan istuu myös Škoda”, Seppälä toteaa.

Miikka Seppälä on Suomen ensimmäisiä Kodiaq-autoilijoita.

Ihan kuin ilmatyynyillä ajelisi

Seppälä on Suomen ensimmäisiä Kodiaq-autoilijoita. ”Kodiaqin nähtyäni tuli ensimmäistä kertaa elämässä sellainen olo, että tuo auto on pakko saada”, Seppälä sanoo.

Kodiaq on turvallinen, luotettava, mukava, tilava ja komeasti varusteltu. Ajan yleensä Comfort-ajoasetuksella, mikä tuntuu kuin ilmatyynyillä ajelisi. Nelivedon ja maavaran ansiosta autolla voi ajaa huonokuntoisillakin teillä ja Suomen haastavissa olosuhteissa ongelmitta.”

Yksi vaikuttavista asioista on tavaratila. Sitä tarvitaan, kun Seppälä on mukana poikansa Veetin kisamatkoilla kuskina, apumekaanikkona ja huoltajana. Arvokkaan maantiepyörän saa helposti ja tarpeen mukaan vaikka sisään autoon. Kilometrejä kertyy mittariin vuodessa noin 40 000.

”Kodiaqissa on kaikki kohdillaan, joten siellä on kuin kotonaan”, Seppälä tuumii.

Näsijärven rannalle asettuuneesta Särkänniemestä näkee pitkälle yli kaupungin kattojen.

TOP 3 – Seppälän suosikit

Särkänniemestä löytyy yli 30 huvilaitetta. Toimitusjohtaja Miikka Seppälän kärkikolmikosta löytyy jotain uutta ja jotain klassista.

1. Kesän uutuushitti BOOM-vapaapudotuslaite
2. Kolmesti laukaistava vuoristorata Hype
3. Huvipuiston ikiklassikko vuoristorata Tornado