17.7.2019
Kuka nyt koeajoa voisi vastustaa! Ajankohtaista & Uutta

Päivi ja Jukka Kuivaniemi pyörähtivät koeajolla Škodan lippulaivalla. ”Superb L&K on hieno ja tyylikäs kokonaisuus”, pariskunta summaa.

Asuntomessut starttasivat Škodan osastolla käyntiin vauhdikkaasti. Uutuusmallit kiinnostivat ja innokkaimmat suuntasivat koeajolle Kouvolan kaduille. Lue tuoreet kommentit.

TEKSTI: SARI OKKO / KUVAT: ESKO TUOMISTO

Haminalainen Minna Setälä ja hämeenlinnalainen Leila Hyönä poikkesivat Škodan osastolle kesken messutalokierroksen. Vetonaulana toimi Octavia G-TEC -kaasuhybridi.

”Justiinsa puhuttiin kaasuautoista, joten tämä tutustumistilaisuus tuli eteen kuin tilauksesta. Biokaasulla kulkeva auto kiinnostaa erityisesti edullisten tankkausten ja ekologisuuden ansiosta”, Minna ja Leila pohtivat.

”Octavia G-TEC sopisi perheautoksi ja omiin ajotarpeisiin erittäin hyvin”, Minna toteaa.

”Takapenkilläkin on hyvät tilat ja tavaratilaan mahtuisivat mainiosti golf-bägit, mistä lisäplussaa”, Leila peukuttaa.

Messukierroksella vastaan tuli kotien ohella myös komeita autoja. Minna Setälä ja Leila Hyönä innostuivat erityisesti Octavia G-TEC -kaasuhybridistä.

Kimmo ja Anne Lehikoinen kohtasivat Asuntomessuilla unelmiensa auton. Kodiaq RS:n koeajoa ei voinut ohittaa.

”Tämmöinen sen pitäisi olla”

Kimmo Lehikoinen ei voinut vastustaa kiusausta, kun eteen tuli mahdollisuus koeajaa hehkuvanpunaista Kodiaq RS :ää. Myös puoliso Anne Lehikoinen pisti heti merkille hyvännäköisen ja silmää miellyttävän uutuuden.

Ei muuta kuin auton rattiin ja auto käyntiin. Sporttisen Kodiaqin miehekäs murahtelu tekee vaikutuksen. ”Kyllä on räyheä peli. Komeasti lähtee, kun vähän polkaisee. Voi veljet!”, Kimmo innostuu.

Jyväskylästä Kouvolan Asuntomessuille tulleen pariskunnan autossa tulee olla hyvät tavaratilat, sillä perheen 6- ja 7-vuotiaat pojat harrastavat jääkiekkoa. Kodiaqista löytyy tilaa vaikka muille jakaa.

Kimmo huomaa auton RS-henkisen ratin ja Anne kiittelee hyvää näkyvyyttä. ”Näin iso auto ja liikkuu näin keveästi”, Kimmo kiittelee. ”Tämmöinen sen auton pitäisi olla. Ihan tässä liikuttuu. Voisin koeajaa vaikka koko päivän.”

”Koeajoon – no miksipä ei?”

Hämeenlinnalaiset Päivi ja Jukka Kuivaniemi liputtavat uudistuneelle Superbille. Koeajoon lähdetään Superbin huippuvarustellulla Laurin & Klementillä. ”Tulimme hakemaan remontti-ideoita kotiin, joten miksipä ei sitä voisi tutustua myös näin upeaan autoon”, Jukka toteaa.

Škoda on merkkinä tuttu, sillä pariskunnan toisella pojalla on kotipuolessa Superb ja toisella Octavia. Autonvalinnassa painavat erityisesti luotettavuus ja huoltovarmuus sekä käytännöllisyys ja hyvät ajo-ominaisuudet. Kuivaniemiä kiinnostaa myös autoilun sähköinen tulevaisuus, joten Asuntomessuilla bongattiin kiinnostavana mallina niin ikään Superbin iV Plug in -hybridi.

Miltä Superb L&K:n koeajo sitten tuntui? ”Onhan se hieno, näyttävä, iso ja äänettömästi lipuva auto, ”Jukka sanoo. ”Tyylikkyyttä ja viihtyisyyttä löytyy”, Päivi lisää.

”Octavia RS on monipuolinen ja tilava auto. Se sopii niin maantielle kuin kaupunkiajoon ja kyytiin mahtuu sekä ihmisiä että tavaraa”, Juuso Alastalo ja Anni Lääti sanovat.

”Pakkohan sitä oli koeajoon päästä”

”Se oli hyvä reissu”, Juuso Alastalo hymyilee Octavia RS :n ratista noustessaan. Anni Lääti komppaa: ”Hyvä oli”.

Miehikkälästä kotoisin oleva Juuso ja Haminasta kotoisin oleva Anni lähtivät Asuntomessuille katsomaan tarjontaa ja tutustumaan uusiin taloihin. Oma rakennusprojektikin siintelee mielessä – sitten joskus. Kun kierroksella eteen tuli Škodan osasto, pakkohan Škoda-miehen oli poiketa paikalle. Uusi Octavia RS -malli säväytti ja ajomoodiksi Juuso valitsi tietenkin Sportin.

”Oma autoni edustaa vanhempaa sukupolvea, mutta tuttu pelihän tuo on. Haaveilin Octavia RS:stä pitkään, joten nykyinen auto on unelmien täyttymys”, Juuso sanoo.

”Auton pitää olla luotettava ja hinta-laatu-suhteen kohdillaan. Olen tyytyväinen myös Škodan huoltovarmuuteen. On mukava tietää, että autosta pidetään hyvää huolta ostotilanteen jälkeenkin.”

Tiina Saloranta ja Jyrki Laari tunnustautuvat Škoda-ihmisiksi. Octavia G-TEC -kaasuhybridi kiinnostaa ekologisena ja taloudellisena vaihtoehtona.

”Kaasuautoilu kiinnostaa – todellakin”

Octavia G-TEC saa espoolaisen Tiina Salorannan suorastaan pomppimaan innosta. ”Asuntomessuilla on aina kiva käydä lomareissulla. Škoda-ihmisinä oli tietenkin tultava myös Škodan osastolle”, Tiina toteaa.

Jyrki Laari on Tiinan tavoin kiinnostunut kaasuautosta. ”Tätä vaihtoehtoa on mietitty jo pitkään, joten oli kiva päästä koeajamaan. Espoossa Gasumin tankkausasema löytyy liki naapurista, joten kaasuvaihtoehto on senkin takia ollut mielessä”, Jyrki sanoo.

Kotipihalta löytyy 10 vuotta täyttänyt Octavia. Pientä autokuumetta poteva ja triathlonia harrastava pariskunta arvostaa auton käytännöllisyyttä, hyvää ajettavuutta, hinta-laatu-suhdetta, taloudellisuutta ja avaria sisätiloja. Polkupyörät pitää saada katolle ja muut harrastusvarusteet tavaratilaan.

Tiina lisää listalle myös värin: ”Punainen sen olla pitää.”

Tervetuloa isot ja pienet koeajajat

• Asuntomessujen aikana on mahdollisuus tutustua laajasti Škoda-mallistoon. Perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan taitojaan potkuautoradalla.

• Messuvieraiden ilona on esimerkiksi uudistunut Superb-mallisto, Škodan sähköisen tulevaisuuden avaava ladattava Superb iV Plug in -hybridi, Superb Scout, Octavia G-TEC -kaasuhybridi, Karoq SportLine ja Kodiaq RS sekä uutuusmallit Kamiq ja Scala.

• Asuntomessut järjestetään Kouvolan Pioneeripuistossa 12.7.–11.8.2019. Alue on avoinna päivittäin klo 10–18. Neljänä keskiviikkona (17.7., 24.7., 31.7. ja ke 7.8.) alue on avoinna klo 10–21.