27.5.2016
Kunnon ruoka, nopea kuljetus Meidän Škodamme

Škoda Citigo G-TEC käy ekologisesti biokaasulla. Kompakti auto sopii hyvin kaupunkiajoon.

Miksi tyytyä epäterveelliseen pikaruokaan, kun huippukokkien resepteillä tehtyä ruokaa voi klikata suoraan kotiin tai toimistolle? Kaupan päälle saa ympäristöystävällisen kuljetuksen.

Työpäivä käynnistyy mukavasti lounasruokaa valitsemalla. Kanaa vihreässä currykastikkeessa ja jasmiiniriisiä, spelttivehnäsalaattia pinaatilla, kikherneillä ja parmesandressingillä vai vaalea kasvissosekeittoa lehtipersiljalla ja granaattiomenan siemenillä?

Epic Foods Oy tarjoaa päivittäin kolme lounasvaihtoehtoa, jotka löytyvät yrityksen nettisivujen menusta kuvilla höystettyinä. Klikkaat vain haluamasi annoksen, jonka jälkeen ei tarvitse tehdä muuta kuin odottaa valmiin ruoan tulemista pöytään – joko kotona tai toimistolla.

Rakkaudesta ruokaan

Reilun vuoden toiminutta yritystä luotsaavan Martti Paatelan mukaan kaikki sai alkunsa omista kokemuksista. It-alan startup-yrittäjinä Helsingin keskustassa pitkää päivää mobiiliaplikaatioiden parissa tehneillä kaveruksilla oli tapana käydä haukkaamassa naapurustossa pikaruokaa päivittäin.

”Ruokatottumuksemme eivät tuntuneet järin terveellisiltä ja aikaakin meni päivittäin ruoan hankkimiseen miltei tunti, vaikka pikaruokaa syötiin. Ryhdyimme miettimään, miksei hyvää ruokaa voisi saada työpaikalle vain klikkaamalla. Siitä se sitten lähti”, Paatela hymyilee.

Martti Paatela on kollegoineen yhdistänyt jäätelöauton logiikkaa nettitilaamiseen.

”Haluamme tehdä hyvin syömisestä maailman helpoimman vaihtoehdon tarjoamalla huippukokkien resepteillä ja laadukkaista raaka-aineista tehtyä parempaa kotiruokaa. Uniikkia palvelussamme on sekin, ettemme kuljeta muiden valmistamia ruokia vaan alusta asti itse tehtyjä. Annos maksaa noin kympin ja sen saa eteensä keskimäärin alle puolessa tunnissa.”

Kuljetus kaupan päälle

Menun taustalta löytyvät Michelin-ravintoloissakin työskennelleet gourmet-kokit ja keittiömestarit Marko Laine ja Petteri Luoto. Jokainen ruokalaji on suunniteltu varta vasten siten, että annos säilyy kuljetuksen ajan sekä maultaan että ulkonäöltään houkuttelevana.

”Erilaisia ruokia on testattu ja kokemusta kerätty. Jotkut ruoat ovat jääneet kokeiluasteelle, toiset löytäneet paikkansa ja uusia vaihtoehtoja tulee listalle viikoittain”, Paatela kertoo.

”Palvelu perustuu itse suunniteltuun ja toteutettuun tilaus- ja jakelujärjestelmään, joka käsittelee tilaukset sekä laskee optimaaliset kuljetusreitit ja ajoajat. Kun järjestelmä ja tiimi pelaavat yhteen, pystymme tarjoamaan nopean toimituksen kohtuuhintaan ilman kuljetusmaksua.”

Ekologisuus on etu

Pääkaupunkiseudulla toimivan Epic Foodsin ruoka-ajatteluun kuuluu terveellisen pikaruokakokemuksen tarjoamisen lisäksi mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen jättäminen. Tässä talossa kiinnitetään huomiota ruokahävikkiin, kierrätettäviin pakkauksiin ja ympäristöystävällisiin kuljetuksiin.

”Koska haluamme viedä tilaukset asiakkaille mahdollisimman ekologisesti ja kestävästi, minimoimme ajokilometrit ja vältämme turhaa ajamista keittiön ja asiakkaiden välillä. Lounaskuljetuksilla autot pakataan siten, että ne lähtevät keittiöltä vain kerran ja palaavat, kun kierros on tehty. Kilometrejä kertyy yhdelle autolle keskimäärin vajaat 50 päivässä.”

”Ekologisuutta ajatellen valitsimme biokaasuautot. Käytössämme on nyt viisi Škoda Citigota, jotka istuvat hyvin toimintamalliimme ja kuljetustarpeisiimme”, Paatela sanoo.