Kurkistus tulevaan: ŠKODA VISION iV -konseptiautomallin innovatiivinen sisätilakonsepti

Mladá Boleslav ŠKODA VISION iV -konseptiautomallin sisätilaluonnos paljastaa ensivaikutelman Škodan ensimmäisen skaalautuvaan sähköautojen perustekniikkaan (MEB) perustuvan täyssähköauton yllättävistä ratkaisuista. Innovatiivinen, käyttäjäystävälliseksi suunniteltu kojelauta ja keskikonsoli henkivät uutta aikaa. Huomiota herättävät myös vapaasti leijuvalta vaikuttava keskusnäyttö ja uudenlainen, kaksipuolainen ohjauspyörä.

ŠKODA julkistaa kuvan VISION iV -täyssähkökonseptiautonsa sisätiloista. VISION iV on ensimmäinen ŠKODA, joka perustuu Volkswagen-konsernin skaalautuvaan sähköautojen perustekniikkaan (MEB, Modular Electric Drive Kit). Perinteistä keskitunnelia ei tässä autossa ole, ja siten Škodan muotoilijoiden on ollut mahdollista käyttää uuden MEB-perustekniikan tarjoamia mahdollisuuksia luoda autoon avarat ja innovatiiviset sisätilat. Esimerkiksi kojelauta ja keskikonsoli on toteutettu täysin uudella tavalla. VISION iV:ssä kuljettajan ja etumatkustajan istuimien välissä on runsaasti säilytystiloja alemmalla tasolla. Sen yläpuolella on keskikonsoliyksikkö, johon sekä kuljettaja että etumatkustaja pääsevät erityisen helposti käsiksi. Kaksi langattomasti auton tietoviihde- ja käyttöjärjestelmään liitettävää matkapuhelinta löytävät paikkansa keskikonsolista, jossa ne voidaan ladata induktiivisesti.

Kojelauta koostuu kahdesta tasosta, joiden linjoissa ja koristesaumoissa jatkuu auton keulan muotoilu. Suuri vapaasti seisova näyttö vaikuttaa leijuvan kojelaudan keskellä. Näytön edessä oleva muotoiltu tasomainen pinta toimii rannetukena kosketusnäyttöä käytettäessä. Myös ohjauspyörän muotoilu on uusi. Siinä on kaksi puolaa ja ŠKODA-tekstilogo perinteisen ŠKODA-merkkilogon tilalla.

VISION iV -konseptiautolla ŠKODA ottaa jälleen askeleen kohti sähköllä liikkumisen tulevaisuutta. Seuraavan neljän vuoden aikana ŠKODA AUTO investoi noin kaksi miljardia euroa vaihtoehtoisten voimanlähteiden tekniikan ja uusien mobiilipalvelujen kehittämiseen. ŠKODA esittelee kymmenen sähköä voimalinjassaan hyödyntävää automallia vuoden 2022 loppuun mennessä.

ŠKODA VISION iV -konseptiauto esitellään yleisölle Geneven autonäyttelyssä 5.‒17. maaliskuuta.

Kari Aalo Communications Manager kari.aalo(at)skoda.fi

Helkama-Auto Oy on osa Helkama-yhtiöitä. Helkama-Auto on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

Communications Manager

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki